loader
Foto

Tudor Gheorghe a cântat „Primăvara simfonic” la TVR 1

În a doua zi de Paşti, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un concert unic al maestrului Tudor Gheorghe.

 

Inegalabilul artist Tudor Gheorghe, de al cărui nume se leagă o jumătate de secol de muzică dragă publicului românesc, revine la TVR. Maestrul a ales ca în următorii trei ani Televiziunea Română să-i fie canal media, iar toţi cei care-l îndrăgesc pe rapsodul craiovean vor avea astfel ocazia să devină telespectatorii concertelor sale, dar şi să-l întâlnească în emisiunile în care va fi invitat.

Prima întâlnire cu Tudor Gheorghe va avea loc chiar în a doua zi de Paşte, când TVR 1 va transmite, luni, 17 aprilie, de la ora 21.00, în premieră la un post tv, un concert regal, „Primăvara simfonic”.

„E o mare bucurie pentru mine să dau de ştire că de Sfintele Sărbători ale Paştelui o să fiu la postul naţional de televiziune. O să urmărim împreună unul dintre cele mai dragi spectacole ale mele, Primăvara simfonic. Primăvara, anotimp al renaşterii, al încrederii, al bucuriei şi abia aştept să-l revăd şi eu. Vă asigur că va fi Paşte frumos”, a mărturisit Tudor Gheorghe.

Anul acesta aniversăm 15 ani de la lansarea albumului „Primăvara simfonic”, în care maestrul Tudor Gheorghe le-a adus românilor un spectacol cu o încărcătura emoţională aparte. Alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Madrigal, reuniţi sub bagheta magică a dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, "Primavara" lui Tudor Gheorghe este unul dintre cele mai complexe fenomene muzicale, greu de încadrat în limitele unui tipar. Spectacolul aparte, izvorât din interpretarea inconfundabilă a rapsodului, vine cu o reprezentaţie greu de uitat, ce a marcat deschiderea unui nou ciclu din viaţa şi cariera artistului.

Simbol al Băniei, actor, poet, compositor şi rapsod, Tudor Gheorghe a susţinut în mai mult de 50 de ani de activitate artistică zeci de spectacole, ce au avut ca temă de la muzica populară, sau de implicare socială, până la cântecele anilor 1930, cu melodii din repertoriul unor artişti precum Cristian Vasile şi Jean Moscopol.

În spatele uriaşului succes al carierei sale se regăsesc anii de muncă grea, de studiu dar şi multele oprelişti pe care le-a întâmpinat în perioada comunistă.

Foto: tudor-gheorghe.ro

 
Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...

“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...