loader
Foto

Probe de foc pe apă, pentru canotorii români la JO 2024. Programul transmisiunilor directe ale TVR pentru 1 august

Mihai Chiruţă, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, Marian Enache şi Andrei Cornea sunt câţiva dintre canotorii calificaţi în finalele disputate pe 1 august la Paris. Seara, am ținut pumnii pentru Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarț ă în finala feminină la individual compus, dar şi echipei de polo, care a întâlnit naţionala Croaţiei.

 

După ce o Românie întreagă a stat cu sufletul la gură la finala de 100 m liber în care David Popovici a reuşit o nouă medalie olimpică, pe 1 august e ziua cea mare pentru echipajele de canotori.

Baza nautică Vaires sur Marne a găzduit joi semifinala la simplu vâsle masculin, unde l-am urmărit pe Mihai Chiruță. Tot de acolo am văzut recalificările pentru băieţii de la opt rame cu cârmaci (8+1), precum şi finalele la dublu vâsle feminin (Simona Radiș / Ancuța Bodnar), dublu vâsle masculin (Marian Enache / Andrei Cornea), patru rame feminin (Adriana Adam / Amalia Bereș / Maria Lehaci / Maria Rusu) şi Patru rame masculin (Ștefan Berariu / Sergiu Bejan / Andrei Mândrilă / Ciprian Tudosă).

(w882) cornea ena

UPDATE

La gimnastică artistică, am fost, în această seară alături de Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarță, care au concurat la Arena Paris Bercy în finala feminină la individual compus. Americanca Simone Biles a fost cea care a câștigat aurul olimpic la această probă. Gimnastele din România au terminat concursul pe locurile 17 (Ana Bărbosu) și, respectiv, 22 (Amalia Ghigoarță).

Echipa de polo a României a întâlnit reprezentativa Croaţiei la Aquatics Centre. Rezultat final: România 8 - Croația 11.

Încă două medalii olimpice pentru România!

Ancuţa Bodnar și Simona Radiş au obținut argintul în finala de joi la dublu vâsle feminin, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Româncele au fost întrecute pe finalul cursei de concurentele din Noua Zeelandă. Iată ce au declarat fetele imediat după incendiara cursă:

Aur olimpic pentru ţara noastră! Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral. Campioni europeni en-titre, Enache şi Cornea, au încheiat pe locul întâi, timpul de 6 minute 12 secunde, 58 de milisecunde. Iată declaraţiile medaliaţilor noştri în exclusivitate pentru Televiziunea Română:

„Am trecut de la agonie la extaz”, a declarat, emoţionată, şi Elisabeta Lipă, după finalele la canotaj din 1 august.

 

Programul transmisiunilor TVR de la Jocurile Olimpice Paris 2024, 1 august - ziua 6

TVR 1

Ora 11.00

Canotaj - SF simplu CHIRUȚĂ, recalif. 8+1 m, dublu vâsle m+f FINALA, 4 rame m+f  FINALA

Ora 20.30

Polo m ROMÂNIA – CROAȚIA

Ora 21.30

Natație FINALE

(w882) program 1

TVR 2

Ora 12.00

Natație serii – TATIANA SALCUȚEAN - MOLDOVA 200 m spate, serii m 50 m

Ora 15.00

Handbal f SPANIA – UNGARIA

Ora 20.00

Tenis QF m - Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas

 

TVR SPORT

Ora 11.00

Canotaj - SF simplu CHIRUȚĂ, recalif. 8+1 m, dublu vâsle m+f FINALA, 4 rame m+f  FINALA

Ora 13.00

Tenis f SEMIFINALE Iga Świątek - Qinwen Zheng

Ora 18.01

Tir cu arcul – Dan Olaru, Moldova

Ora 18.40

Tir cu arcul – Dan Olaru, Moldova

Ora 19.15

Gimnastică artistică - Arena Paris Bercy - Finala feminină la individual compus: Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță

Ora 21.30

Natație FINALE

Ora 22.00

Baschet f BELGIA – SUA

(w882) david bron

TVR performează din nou cu transmisiunea cursei lui David Popovici

Românii au trăit şi de data aceasta în direct emoţia finalei în care David Popovici a reuşit să parcurgă cei 100 de metri de bazin în 47 de secunde şi 49 de sutimi, obţinând medalia de bronz. În ciuda orei târzii, la 23.43, când avea loc finala la 100 m liber, nu mai puţin de 817.000 de telespectatori (4,7% rating şi 19,3% cotă piaţă, nivel naţional) au urmărit la TVR 1 cursa lui David Popovici care a adus a doua medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Dintre aceştia, 609.000 (rating 6,2%, share 24,3%) se aflau în mediul urban.

Acestora li s-au alăturat cei 64.000 de români, dintre care 57.000 în mediul urban, care au ales să urmărească finala probei regină a înotului la TVR Sport. Cel mai tânăr post tv al Televiziunii Române a înrregistrat, astfel, 0,4 puncte de rating şi 1,5% share naţional, respectiv 0,6% rating şi 2,3% share urban.

În intervalul 21.28 - 24.10, pe durata transmisiunii în direct a finalelor la nataţie, TVR 1 era, pe publicul urban, al doilea cel mai urmărit post de televiziune din România, cu o medie de 295.000 de telespectatori (3% rating şi 9,8% cotă de piaţă).

 

*Programul transmisiunilor TVR de la Jocurile Olimpice poate suferi modificări de ultim moment, în funcţie de calificările sportivilor români, precum şi de desfăşurarea competiţiilor de la Paris 2024

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...