loader
Foto

Televiziunea Română găzduieşte în premieră conferinţa anuală a arhivelor de televiziune din întreaga lume

“Don’t Belive Me, Just Watch” este titlul evenimentului organizat de TVR şi Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune în perioada 15-18 octombrie. Conferinţa întruneşte între 200 şi 400 de participanţi.

 

TVR, împreună cu Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune (FIAT/IFTA), organizează în perioada 15-18 octombrie, la Bucureşti, conferinţa cu titlul “Don’t Belive Me, Just Watch”. Conferinţa FIAT/IFTA este cel mai important eveniment anual al organizaţiei, adunând, în medie, între 200 şi 400 de participanţi, reprezentanţi ai tuturor arhivelor de televiziune din întreaga lume. FIAT/IFTA organizează acest eveniment major în diferite ţări, acesta fiind găzduit, de regulă, de membrii locali ai Federaţiei. În premieră, în 2024, gazda acestui prestigios eveniment de tradiţie în domeniul arhivelor audiovizuale este Televiziunea Română.

Bazele FIAT/IFTA au fost puse în 1977, de 18 membri fondatori, printre care reprezentanţii celor mai mari servicii publice de televiziune europene de la acea vreme, precum BBC, RAI, RTVE, ARD, ORF, RTP, INA (Institute National de l’Audiovisuel, Franţa). TVR, prin Serviciul Arhivă Media şi Documentare, este membru activ al organizaţiei începând din anul 1993.

Dezbaterile conferinţei vor acoperi diverse subiecte, cum ar fi provocările şi oportunităţile în conservarea mass-media, considerentele etice legate de transformările tehnologice şi alegerile strategice pentru echipele de management ale arhivelor. Utilizarea inteligenţei artificiale în managementul şi accesibilitatea arhivelor, colaborările interinstituţionale, provocările generate de migraţie sau responsabilitatea ecologică sunt, de asemenea, câteva dintre subiectele care vor fi explorate în profunzime.

Între titlurile ce vor fi puse în discuţie în cadrul conferinţei amintim: „AI şi copyrights: o explorare a aspectelor legale în privinţa utilizării inteligenţei artificiale”, „Noi modalități de valorificare și riscurile asociate în producția de podcasturi”, „Arhivele audiovizuale din perspectivă ecologică: amprenta climatică a memoriei noastre”, „Arhivele audiovizuale și migrarea acestora în cloud” şi multe altele.

Mai multe detalii despre programul şi înregistrarea la conferinţă pot fi accesate pe pagina oficială a  FIAT/IFTA: https://fiatifta.org/. ​

 

 
Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Maria Chiriţă: „Când ajung la mine în oraș, e o atmosferă foarte, foarte frumoasă!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Infrastructura care unește România și Moldova

Infrastructura care unește România și Moldova

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi a fost discutată colaborarea privind proiectele comune de infrastructură și accesarea fondurilor europene.