loader
Foto

TVR: Reflectare amplă a alegerilor din 26 mai

Aproximativ 50 de reporteri şi corespondenţi au transmis, pe tot parcursul zilei, din punctele cheie ale alegerilor, din ţară şi străinătate.

 

Duminică, 26 mai 2019, pe tot parcursul zilei, corespondenţii TVR ne-au adus detalii, în timp real, despre desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi despre defăşurarea Referendumului pe tema justiţiei convocat de Preşedintele României. O echipă de aproape 50 de reporteri şi corespondenţi au transmis ştiri de ultim moment din puncte cheie din ţară şi străinătate - în principal din secţii de votare, de la Biroul Electoral Central sau de la sediul CURS-Avangarde.

De asemenea, evenimentele zilei de 26 mai au fost prezentate românilor de peste hotare prin intermediul celor două posturi internaţionale - TVRi şi TVR Moldova. Relatările jurnaliştilor din Bucureşti si de la studiourile teritoriale - Cluj, Craiova, Timişoara, Tg. Mureş şi Iaşi - au fost completate de cele aduse de corespondenţii TVR din Constanţa, Chişinău, Bruxelles, Moscova, Spania şi Franţa.

Seara, de la 20.30 şi până la închiderea urnelor, în emisiunea EuRo 19 au fost analizate evenimentele zilei împreună cu Mircea Dinescu, av. Gheorghe Piperea, jurnaliştii Liviu Mihaiu, Iosif Buble şi Marius Ghilezan şi cu sociologul Alfred Bulai. După anunţarea primele rezultate ale votului, furnizate de exit-poll-urile CURS şi Avangarde, TVR a transmis în direct reacţiile de la Palatul Cotroceni, de la sediile principalelor partide şi a furnizat imagini de la mitingul din Piaţa Victoriei.

În partea a doua a emisiunii EuRo 19 alţi lideri de opinie, dar şi politicieni au fost prezenţi în studioul TVR: Florin Iaru şi Ion Cristoiu, Dan Barna (USR), Tudor Ionescu (ALDE), Marian Petrache (PNL), Claudiu Manda (PSD, în dialog prin telefon din Craiova).

Conform misiunii sale, Televiziunea Română mediatizează evenimentele majore, de interes pentru publicul telespectator căruia îi aduce informaţii relevante şi echilibrate, în timp real.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...