loader
Foto

Telerecital: Portret Jorj Voicu

În acest an s-au împlinit 25 de ani de la dispariţia actorului Jorj Voicu. Ne-am amintit de rolurile şi viaţa, într-o ediţie specială a Telerecitalului, pe TVR 2 şi TVR+, de la ora 19:00.

 

Se împlinesc douăzeci şi cinci de ani de la dispariţia actorului Jorj Voicu (12 iulie 1938- 12 ianuarie 1991) şi astăzi prieteni, actori, regizori, parteneri de scenă pot mărturisi încă multe întâmplări petrecute alături de acesta. Actor fermecător, a jucat mult în registrul comic şi ar fi putut să joace şi mai mult. A absolvit IATC în 1961, la clasa maestrului Ion Finteşteanu şi a debutat cu Nae Caţavencu în O Scrisoare Pierdută de I.L. Caragiale.

A legat prietenii trainice cu Nina Cassian, Ion Popescu Gopo, Cornel Fugaru; a fost adorat de Ion Popescu Gopo, regizorul care i-a intuit talentul şi l-a distribuit in majoritatea filmelor sale. Pe marele ecran a realizat câteva creaţii memorabile în Zodia Fecioarei, filmul său de debut din 1966, Faust XX, De ce bat Clopotele, Mitică?, Comedie Romantică.

În Portret Jorj Voicu sunt câteva interviuri remarcabille cu actorii: Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Dinu Cernescu, Mircea Constantinescu, Gelu Niţu, Constantin Cojocaru, Irina Mazanitis, Virginia Rogin. Interviurile sunt ilustrate cu fragmente din arhiva de spectacole de televiziune, scenete umoristice şi filme de arhivă în care a apărut Jorj Voicu.

„Portret Jorj Voicu” a fost realizat de Casa de Producţie TVR şi a fost difuzat, în premieră, la Teatrul Oden, în cadrul unui eveniment dedicat actorului, de Ziua Mondială a Teatrului.


 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.