loader
Foto

Tablourile lui Fuego sunt "prelungiri ale sufletului său"

Duminică, 2 februarie, de la ora 15.00, la "Drag de România mea!" ne vor încânta cu un minunat colaj cei trei tenori ai grupul DISTINTO care, alături de Fuego, vor interpreta o capodoperă cu versuri de referință, închinată marelui Mihai Eminescu.

 

În urmă cu câţiva ani, atunci când se hotăra să arate publicului picturile sale și să-şi recunoască pasiunea pe care o avea de mai mult timp, nimănui nu-i venea să creadă.

Nici Paul Surugiu Fuego nu-și imagina ce amploare va lua arta sa, cum va dori să evolueze și cum va putea ajuta, în aproape cinci ani, peste 250 de tineri și mari artiști, din vânzarea picturilor sale. Cântăreţul nu-și imagina atunci că va înnobila cu operele sale suflete, case și pensiuni, reușind să-și lase cumva amprenta și în domeniul picturii!

(w882)

Autodidact, Paul Surugiu a invățat diverse tehnici de pe internet, a luat şi ceva lecții cu ani în urmă și, ulterior, și-a lăsat inspirația să se joacă. Pictează flori, „prelungiri ale sufletului său”, după cum le spune, într-o frumoasă simfonie a culorii, reușind să îmbine armonios, forme, nuanțe, emoție și esență. Operele sale au toate titluri poetice, inspirate din viață și din felul în care artistul vede lumea. Nu se consideră pictor, dar este fericit că pictează pentru a putea ajuta! A realizat până în prezent 16 expoziții eveniment în București și în țară, prezentându-și tablourile în spații precum Palatul Culturii din Iași, Palatul Parlamentului sau Muzeul George Enescu.

(w882)

Mai mult, membri de onoare ai proiectului său, pe care-i premiază, îi celebrează, oferindu-le trofee de excelență exclusiviste sunt personalități marcate precum Dan Hatmanu, Valentin Ciucă, Doina Păuleanu, Eugen Doga, Draga Olteanu Matei, Tamara Buciuceanu, Sofia Vicoveanca, Irina Păcurariu, Jolt Kerestely, Stela Enache, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija și mulți alții! Mai mult decât atât, operele sale pe pânză au devenit și sursă de inspiație pentru o spectaculoasă colecție de eșarfe, dar și pentru una de cărți poștale exclusiviste. Tablourile lui Fuego sunt modul lui de a transforma timpul liber în artă. Artistul povesteşte că se închide în atelier și-și lasă imaginația să zburde, iar rezultatul se vede în tablourile pe care le puteți admira în fiecare duminică, de la ora 15.00, la TVR 2, în show-ul său de divertisment, „Drag de România mea!

OMAGII ȘI ZÂMBETE LA „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”

Ca de fiecare dată, în emisiunea lui Paul Surugiu emoția este la ea acasă. Astfel, duminică, 2 februarie, de la ora 15.00, la TVR 2, ne vor încânta cu un minunat colaj patriotic, cei trei tenori din grupul DISTINTO, voci speciale, care impresionează prin tehnică, repertoriu și eleganță. Alături de Fuego, ei vor interpreta o capodoperă pe versuri de referință, închinată marelui Mihai Eminescu. Tot în această ediţie vom cunoaște povestea preotului Vasile Boldeanu, un exemplu de altruism cum atât de rar vezi în jur.

Sosește în emisiune şi unul dintre cei mai iubiți artiști ai folclorului bistrițean, cu demnitate și verticalitate. Autentic, păstrător al portului și-al tradițiilor, Alexandru Pugna va fi celebrat de Fuego, asta pentru că pe 14 noiembrie este ziua lui de naștere. Împreună cu Paul, Alexandru Pugna va aduce un omagiu emoționant Mariei Butaciu. Un alt omagiu se va îndrepta și către Mădălina Manole. Vor cânta pentru ea Paul Surugiu și Anca Țurcașiu. Într-o formă de zile, Anca ne va cânta, ne va povesti despre noile proiecte și despre cum a împlinit-o cariera de artistă.

Minunata Olga Delia Mateescu, actriță și dramaturg de renume, premiat Uniter, ne va povesti despre împlinire artistice și ne va recita, alături de Fuego, un moment plin de învățăminte. Totodată, pentru că pe 6 noiembrie e ziua ei, o vom sărbători cu o surpriză dulce. Expansiva și energica Maria Buză vine să ne cânte și să ne facă, în stilu-i caracteristic, să ne veselim, cu umorul și spontaneitatea sa. Ne va purta din lumea interbelică, în lumea folclorului românesc, alături de Taraful George Pătrașcu. Nu lipsesc nici cântece speciale marca Fuego, care va fi acompaniat de baletul condus de Florin Mariș și de trupa Supermarket.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...