loader
Foto

Galerie foto

Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

PROMO

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ora 18:30, TVR Cultural va preceda evenimentul cu interviuri realizate de producătorul TVR Valentina Băințan, alături de personalităţile prezente la gală.

 

Ediția a XV-a a Concertului Regal caritabil va avea loc la Ateneul Român, în prezența Familiei Regale a României. Impresionanta seară muzicală se numără printre cele mai prestigioase și longevive manifestări caritabile din România şi va aduce pe scenă muzicieni excepționali, foști beneficiari ai programului Tinere Talente, într-o de gală dedicată excelenței artistice și susținerii talentului unei noi generaţii de bursieri.

Moment de referință al agendei culturale, Concertul Regal caritabil reunește alumni de succes din primele generaţii ale programului Tinere Talente, premiaţi internaţional. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, cea de-a XV-a ediție celebrează talentul și generozitatea şi reunește pe scenă, alături de Orchestra Universitaria a Universității Naționale de Muzică București, muzicieni de valoare: pianiștii Mihai Ritivoiu și Cadmiel Boțac, violoniștii Mircea Dumitrescu și Paul Răducanu și violonceliștii Izabela Ghergu și Constantin Borodin.

Mihai Ritivoiu și Constantin Borodin sunt laureați ai Concursului Internațional George Enescu. Paul Răducanu și Mircea Dumitrescu vor cânta pe viorile Paul Kaul, respectiv, Frères Silvestre, care au aparținut lui George Enescu și care se află în administrarea Muzeului Național ”George Enescu”.

”Vă așteptăm în superba sală a Ateneului Român să fiți alături de noi la Concertul Regal caritabil, un eveniment în care vrem să arătăm ceea ce am reușit să facem până acum prin intermediul programului Tinere Talente, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României, dar și să vă solicităm să fiți aproape de noi pentru a face ca viața muzicală și culturală din România să fie una mult mai bună ”, este invitația dirijorului Tiberiu Soare, care se alătură pentru a cincea oară Concertului Regal caritabil, mentor și membru în juriul de selecție al bursierilor Tinere Talente din anul 2012.

(w882)

Repertoriul concertului reflectă unele dintre valorile esențiale pe care le promovează programele Fundației Regale: generozitatea, puterea exemplului și deschiderea către parteneriat.

În Rotonda Ateneului, publicul va putea vizita expoziția „Pasiunile și Preocupările Familiei Regale”, realizată de tinerii artiști vizuali, bursieri ai programul Tinere Talente, sub îndrumarea mentorului conf. univ. dr. Ion Anghel.

Pasionații de muzică clasică și artă pot contribui în mod activ la susținerea tinerilor talentați, fondurile obținute din vânzarea biletelor și din sponsorizări vor fi direcționate către sprijinirea tinerilor muzicieni și artiști vizuali din familii cu resurse financiare limitate, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de burse și de suportul programului Tinere Talente.

 
Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ...

Alegeri prezidenţiale 2024: TVR propune o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi

TVR va reflecta campania electorală pe toate posturile TV din portofoliu prin emisiuni de promovare electorală şi dezbateri.

Cariere de succes - Antonia Florea: un viitor promițător înseamnă studiu și muncă

A absolvit Facultatea de Inginerie în Limbi Străine la Universitatea Politehnică București și un master în managementul afacerilor în industrie ...