loader
Foto

Ştefan Agopian -„Scriitor în comunism (nişte amintiri)"

La TVR 2, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar - la Campania „Citeşte Româneşte”

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Campania „Citeşte Româneşte” prezintă, în această săptămână, volumul lui Ştefan Agopian-„Scriitor în comunism (nişte amintiri)"

La TVR 2, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Ştefan Agopian-„Scriitor în comunism (nişte amintiri)"

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar, Ioan Buduca - eseist, critic literar, publicist, precum şi gazdă a acestui program - va prezenta o lucrare reprezentativă pentru Ştefan Agopian – laureată în acest an cu Premiul revistei „Observator cultural”,  secţiunea „Memorialistică”.

Este un volum de amintiri în care autorul Ştefan Agopian schiţează traseul pe care un tânăr din România comunistă trebuia să-l parcurgă dacă dorea să publice şi să fie recunoscut ca scriitor. Pentru el, drumul parcurs a fost unul sinuos, cu multe obstacole şi cu o lungă perioadă de aşteptare - până la apariţia primei cărţi. A fost student, felcer în armată, apoi şomer – timp în care a stat mai mult ascuns, pentru a nu fi prins de miliţie şi acuzat de parazitism – însă nu s-a demoralizat, fiind convins că destinul său este să ajungă scriitor. Ştefan Agopian ne oferă o descriere plină de umor a drumului său prin viaţă, presărată cu dezvăluiri picante despre unii reprezentanţi de marcă ai literaturii române.

TVR 2 a lansat în 2014 campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după Filmul de Oscar - o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Campania poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

 
„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...

Antonio Colamonici: Am crescut împreună cu lotul României de canotaj

„Mai important decât medaliile este faptul că eu şi echipa României am crescut împreună. În viitor nu este vorba numai despre medalii, scopul ...