loader
Foto

Galerie foto

Steaua: 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni

Această aniversare a fost sărbătorită la Cercul Militar Naţional, printr-o festivitate transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 18:30. În cadrul evenimentului, ne-am întâlnit cu oamenii din cadrul clubului, implicaţi în sezonul 1985-1986.

 

Marţi, 3 mai, de la ora 18.30, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional (sau Casa Centrala a Armatei), Ministerul Apărarii Naţionale organizează festivitatea prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti.

La eveniment sunt invitaţi toţi oamenii din cadrul clubului CSA STEAUA, implicaţi în sezonul 1985-1986, care au contribuit la aducerea în ţară a celui mai prestigios trofeu din lume la nivel de cluburi.

Printre numele care vor fi prezente: Emerich Jenei, Anghel Iordănescu,Mihail Majearu, Gabi Balint, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Ladislau Boloni, etc.

Programul festivităţii de premiere va fi completat cu momente artistice susţinute de interpreţii Marcel Pavel şi Monica Anghel, potrivit biroului de presă al CSA Steaua Bucureşti.

Meciul din 7 mai 1986

În marea finală, disputată la Sevilla, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, Steaua a înfruntat vedetele de la FC Barcelona, antrenate de englezul Terry Venables. În drumul spre ultimul act, catalanii le eliminaseră, rând pe rând, pe Sparta Praga, FC Porto, Juventus şi IFK Goteborg.

La finalul a 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0, iar, la penalty-uri, Marius Lăcătuș și Gabi Balint au transformat, în timp ce portarul Helmuth Duckadam a intrat în istorie ca primul, și singurul, până acum, care a apărat patru lovituri de departajare.

Echipa Stelei din marea finală: Helmuth Duckadam - Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu - Lucian Bălan ('72 Anghel Iordănescu), Laszlo Boloni, Mihail Majearu, Gabi Balint - Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă ('112 Marin Radu II).

Căpitanul echipei, Tudorel Stoica, a fost suspendat pentru acest meci, din cauza cumului de cartonașe galbene, astfel că a fost înlocuit cu succes de Lucian Bălan.

Din lotul acelei echipe au mai făcut parte: portarul Dumitru Stângaciu, fundașul Anton Weissenbacher, mijlocașul Constantin Pistol.

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.