loader
Foto

Galerie foto

Spectacolul plin de energie al Ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, transmis în direct pe TVR

Tom Cruise, printre numele vehiculate că ar participa la ceremonia prezentată de Jimmy Fallon, în data de 11 august.  

 

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, din 11 august, rămâne încă învăluită în mister. Organizatorii au lăsat însa să “scape” câteva informații, din care nu lipsesc promisiunile unui spectacol uimitor și indiciile unor scene de super-acțiune.

Duminică, 11 august, de la ora 22:00, TVR 1 și TVR Sport vor transmite in direct Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Vară Paris 2024. Evenimentul mult așteptat va fi comentat pentru telespectatorii TVR de Monica Bucur și Cristian Mîndru.

Pe stadionul național al țării gazdă, Stade de France, sunt așteptați peste 100 de acrobați și artiști aerieni, se vor decerna medaliile campionilor olimpici, dar și o avanpremieră a ceea ce urmează la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles. Sursele au dezvăluit că festivitățile vor include și un moment demn de filmele de la Hollywood – o cascadorie executată chiar de starul Tom Cruise.

Ceremonia de închidere de pe Stade de France va fi „solemnă și emoționantă, dar și un moment pentru sărbătoare... Inovatoare, surprinzătoare și strălucitoare”, spun organizatorii.

Conceptul îi aparține lui Thomas Jolly, același director care a condus ceremonia de deschidere, atât de controversată, iar spectacolul de închidere, intitulat „Records”, va include acrobați, artiști de circ, dansatori, gimnaste și dansatori de balet aerian, care sunt așteptați să performeze pe structuri metalice reprezentând inelele olimpice.

De la Ceremonie nu vor lipsi tradiționala paradă a steagurilor și sportivilor, o ceremonie finală a medaliilor și stingerea flăcării olimpice înainte ca drapelul olimpic să fie predat, într-un cadru festiv, către primarul Los Angeles-ului, Karen Bass, metropolă care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2028.

Potrivit site-ului oficial olimpic, pe scenă vor urca „artiști de renume mondial” și se așteaptă ca starul Tom Cruise, care filmează „Mission: Impossible 8” în Europa, să realizeze o cascadorie, astfel, jucând un rol în transferul către Los Angeles al misiunii Jocurilor Olimpice din 2028. Potrivit The Hollywood Reporter, Tom Cruise ar fi fost văzut în luna mai filmând o scenă – posibil pentru ceremonie –, care includea o motocicletă și un steag uriaș.

Gazde ale Ceremoniei de închidere vor fi Jimmy Fallon, de la „The Tonight Show” și reporterul sportiv Mike Tirico. Lor li se vor alătura foștii olimpici Johnny Weir și Tara Lipinski, dar și Terry Gannon, de la NBC Sports, în calitate de comentatori.

Sportivii care concurează pe 11 august, în aceeași zi cu ceremonia de închidere, ar putea primi medaliile în timpul festivităților. Finala maratonului, baschetul, voleiul și poloul pe apă se numără printre sporturile care vor decerna medaliile în ziua ceremoniei.​

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...