loader
Foto

Galerie foto

Interviuri în exclusivitate la „Arte, carte şi capricii” - joi, la TVR 2 şi TVR HD

Cu soprana Nelly Miricioiu, scenaristul Adrian Lustig şi plasticianul Sorin Dumitrescu. Sâmbătă, de la ora 19:00, ediţia poate fi urmărită la TVR 2 cu traducere în limbaj mimico-gestual.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 21 aprilie, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii, ați putut să urmăriţi o ediţie în care noutăţile au fost, în principal, despre artă plastică, operă sau călătorii, despre muzică şi despre scenarii şi poveşti devenite piese de teatru sau filme de success.

Revenită de curând la Bucureşti pentru o serie de întâlniri cu melomanii, soprana Nelly Miricioiu, o prezenţă rară în viaţa muzicală românească, a găsit timp nu numai de a participa la prima ediţie a întâlnirilor “Opera Fantastică”(iniţiate de Fundaţia Calea Victoriei), ci şi de a acorda, cu această ocazie, un interviu în exclusivitate lui Marius Constantinescu – pentru publicul TVR 2.

De aproape 35 de ani, Adrian Lustig reuşeşte să îmbine la perfecţie arta cu afacerile. Scrie romane, piese de teatru şi scenarii de film de mare succes la publicul larg. Cel mai nou scenariu  al său devenit film este în prezent pe ecranele noastre:  “Minte-mă frumos în Centrul Vechi” – şi este o comedie romantică cu tineri frumoşi, gangsteri, adicţii şi probleme financiare. Iar despre cum se naste un scenariu, despre teatru, film şi de ce mai râd românii, Liana Stanciu află detalii în studioul emisiunii chiar de la invitatul său special, scriitorul Adrian Lustig.

La sfârşitul anilor 1960, în arta plastică din România comunistă s-a  afirmat o generaţie de excepţie, cu nume importante pentru cultura naţională. Fără oprelişti ideologice majore a creat şi a expus o lungă serie de artişti, printre aceştia şi Paul Neagu, mai cunoscut poate în străinătate decât în România. Colegul sau de generaţie, plasticianul Sorin Dumitrescu, i-a dedicat o amplă cercetare a operei, concretizată într-o expoziţie şi un volum tipărit. Despre toate acestea, aflaţi detalii chiar de la acad. Sorin Dumitrescu pictor şi grafician, într-un interviu în exclusivitate pentru Arte, carte şi capricii.

Fotograful Răzvan Voiculescu se declară iremediabil îndrăgostit de Franţa. Şi asta încă din anii 80, când, student fiind, o străbătea la picior, aşa cum îi place sa spună. Din 2012 a decis să îşi ducă acolo si prietenii dragi, pentru a descoperi Franţa altfel, pe motociclete, pe drumuri şi drumeaguri aflate dincolo de hărţi şi ghidurile turistice. Fotografiile sale surprind farmecul din  Provence, Normandia, Bretania, si al altor multe zone din Franta, ţară despre care Răzvan spune că are de toate. Îţi trebuie doar timp şi răbdare pentru a o descoperi. Un reportaj de Cătălina Filip.

Cu toate aceste subiecte dar şi cu alte informaţii despre cărţi, expoziţii sau parfumuri – vă puteţi delecta, pe îndelete, în această săptămână la Arte, carte şi capricii.

Din aprilie 2016, fiecare ediţie de joi a emisiunii Arte, carte şi capricii poate fi urmărită, sâmbăta, la TVR 2, de la ora 19.00, tradusă în limbaj mimico-gestual. Astfel, în premieră pentru media din România, un program cultural se adresează şi persoanelor cu dizabilităţi - care acum au acces la cele mai importante ştiri, informaţii şi noutăţi culturale.

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.