loader
Foto

Shalako, rolul pentru care Sean Connery a refuzat să mai fie James Bond

La Telecinemateca de marți, 3 noiembrie, ora 22:10, vă invităm să urmăriți filmul programat la TVR 1 In Memoriam Sir Sean Connery.

 

Sir Sean Connery, actorul care în 1968 deja era recunoscut ca James Bond din cele cinci filme în care interpretase rolul agentului 007, a refuzat cel de-al şaselea astfel de rol pentru a juca în acest western european.

Aşa cum dintotdeauna a mărturisit, Sean Connery a fost un mare fan al westernurilor încă din copilărie, aşa că a dorit să nu rateze această experienţă.

Sean Connery (25 august 1930-31 octombrie 2020)

(w882)

Criticii consideră că acest film reprezintă primul pas prin care Sean Connery a început să se distanţeze de James Bond şi să interpreteze şi alte personaje, chiar dacă după Shalako el a mai jucat în încă două filme rolul agentului 007.

Pentru Shalako, onorariul lui Sean Connery a fost cu aproape o jumătate de milion de dolari mai mic decât al divei Brigitte Bardot, care la acea vreme era considerată actriţa cel mai bine plătită. Chiar dacă banii au contat mai puţin pentru Sean Connery, producătorii au decis ca din motive financiare să renunţe la planurile iniţiale de a filma în deşertul mexican şi au ales sudul Spaniei. Şi cum acolo nu se găseau apaşi, producătorii au ales pentru rolul indienilor mai mulţi localnici romi supli, dar cu figuri fioroase, cărora le-au ras mustăţile şi pe care i-au învăţat să călărească.

Shalako - Marea Britanie, Germania, 1968, în regia lui Edward Dmytryk, cu Sean Connery, Brigitte Bardot, Stephen Boyd în rolurile principale.

Shalako, fost soldat în Războiul Civil American, acum vânător şi pistolar hoinărind prin deşerticul New Mexico, sare în ajutorul unei frumoase contese europene, Irina Lazaar, răpite de o ceată de apaşi. Tânăra face parte dintr-un grup de aristocraţi care au organizat un safari, dar ghidul expediţiei refuză să se retragă de pe teritoriul apaşilor, în ciuda insistenţelor lui Shalako,  iar o confruntare este inevitabilă.

(w882)

Filmul poate fi urmărit online pe TVR+ la orele difuzării pe TVR 1: marți, 3 noiembrie, 22:10, și joi, 5 noiembrie, 2:30.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR 1 puteți afla aici.

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...