loader
Foto

"Sarea mărilor", o poveste din Galicia secolului al XIX-lea, la TVR1 | VIDEO

Vineri, 3 septembrie, urmăriţi la TVR 1 partea a doua a dramei „Sarea mărilor" (SALAO – Spania, 2013), o miniserie istorică cu mari actori, de la ora 23:55.

 

Distribuția este formată din artiști de renume precum Luis Iglesia, María Castro și Luis Zahera, respectiv Joan Carreras, Olalla Moreno, Marcell Borrás, Nao Albet și Vicky Luengo.

(w882) SAREA

SAREA MĂRILOR este odiseea unei familii de pionieri catalani și galicieni care s-a angajat într-una dintre cele mai mari aventuri industriale. Naşterea acestei industrii în Galiția este relatată sub forma unei miniserii istorice din care nu lipsesc poveştile despre ambiţii şi pasiuni ale eroilor  din secolel al XVIII-lea și al XIX-lea.

(w882)

La jumătatea secolului XIX, când mulţi catalani se stabileau pe coasta de vest a Spaniei, sperând să facă avere din pescuitul industrial de anşoa, tânărul Joan Roig e trimis în Galicia să se ocupe de o mică fabrică de prelucrare a peştelui.

Anii trec, Joan trăieşte o mare iubire imposibilă şi ajunge să-şi pună pe picioare propria afacere, renunţând să mai plece din Galicia. Visul lui va fi continuat mai târziu de fiul său cel mare şi de generaţia de antreprenori care transformă un meşteşug tradiţional în motorul industriei secolului XX.

Regia este semnată de Jesus Font.

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...