loader
Foto

Sărbătoarea e aici, la TVR MOLDOVA!

TVR MOLDOVA aduce bucuria Sărbătorilor de Iarnă prin programe speciale, pentru a le oferi telespectatorilor un Crăciun fericit.

 

24 decembrie – Ajun de Crăciun

Cu spiriduşi cântăreți, reni balerini, cete de colindători și, bineînțeles, cu personajul principal, Moș Crăciun, sărbătoarea e feerie la TVR MOLDOVA pe 24 decembrie, la ora 15.00, în spectacolul Poveste de Crăciun 2020, pus în scenă de Opera Comică pentru Copii. Telespectatorii vor fi martori la călătoria magică din Laponia spre România, prin Danemarca, Franța, Statele Unite ale Americii, Anglia și Germania, dar și prin sate și orașe din țară, pentru ca, la final, Moș Crăciun să poposească în Căsuța lui din București, ca în fiecare an, la Târgul „Poveste de Crăciun” de la Opera Comică pentru Copii.

Tot joi, 24 decembrie, de la ora 20.30, CREDO dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului, în care va putea fi urmărită în transmisiune directă Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru de la Vatican.

De la ora 23.30 Colindăm, colindăm cu Paula Seling, care le reaminteşte tuturor că sărbătoarea e tradiție, într-un concert excepţional, un spectacol despre bucuria sărbătorilor în familie, despre a dărui şi a iubi.

25 decembrie – Ziua de Crăciun

Cu emoție, în dimineața zilei de Crăciun, MATINALII, invită publicul de toate vârstele la o ediție specială, de sărbătoare, de la ora 7.00.

De la ora 09.45, în ediţia specială Universul Credinței, telespectatorii TVR MOLDOVA vor putea viziona în direct Slujba de Crăciun. Cel mai cunoscut promotor al muzicii tradiționale din România și, în acelaşi timp, îndrăgit jurat la „Vedeta populară”, maestrul Grigore Leșe se va afla alături de Andrei Victor Dochia și Răzvan Bucuroiu în studioul emisiunii. Aceştia vor povesti cum se colindă în Maramureș, cum arată bucuria marii sărbători, care sunt tradițiile și obiceiurile acestei zile unice.

Dăruieşte Românie! este invitaţia lansată de Carmen Târnoveanu în ediţia specială de Crăciun, de la ora 20.55, care aduce împreună mari artişti precum Felicia Filip, Dida Drăgan, Ianna Novac, Marcel Pavel.

(w882) Tarnoveanu

26 decembrie – A doua zi de Crăciun

Iuliana Tudor prezintă programul de colinde Nu uita că ești român, de la ora 11.00. Într-o atmosferă de poveste, la Gura Râului în judeţul Sibiu, alături de gazdele Junii Sibiului, mari vedete ale folclorului nostru, precum şi grupuri de colindători sosite din întreaga ţară interpretează colinde tradiţionale româneşti.

Tot în a doua zi de Crăciun, de la ora 14.30, Laura Bretan, soprana adolescentă de renume internaţional, invită telespectatorii la un concert care cuprinde de la arii de operă la balade clasice, interpretările Laurei impresionând prin emoţia pe care o transmite şi forţa cu care cântă. Invitați speciali: Florentin Milcof (pian și sunet) și Alex Buneață (keyboards).

La ora 21.00, Paul Surugiu - Fuego şi prietenii săi vor colinda și vor aduce veselia în sufletele românilor, invitaţi la Crăciun la Palat cu Fuego. Printre artiștii îndrăgiţi prezenţi în emisiune se numără Irina Loghin, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Ovidiu Komornyik, Sanda Ladoși, Margareta Clipa și Vlad Crețu. Un show elegant, modern și plin de efervescență, într-un spaţiu exclusivist.

27 Decembrie

La finalul unui an dificil, TVR MOLDOVA aplaudă performanţele celor care îşi dedică activitatea semenilor şi continuă să promoveze valorile şi cultura românească pe ambele maluri ale Prutului. GALA PREMIILOR TVR MOLDOVA – „Români pentru români”, ediţia a V-a, va fi difuzată duminică, 27 decembrie, la ora 17.00. Un eveniment special, pentru românii de pretutindeni, prezentat de Sandu Scobioala, în care vor fi acordate 12 premii de excelenţă pentru personalităţi remarcabile.

Și în acest an, Iuliana Tudor aduce cântecul și dansul popular, sărbătoarea și bucuria în casele telespectatorilor, de Crăciun. Ediția din acest an a Festivalului Naţional de Folclor Ioan Macrea este una specială, menită să aducă oamenii împreună, suflet lângă suflet, prin cântec și joc popular românesc. Pe 27 decembrie, de la ora 21.10, cele mai frumoase momente, de la edițiile anterioare ale festivalului, vor fi prezentate de ansambluri folclorice din întreaga țară. Această ediție „altfel” este organizată de Consiliul Județean Sibiu și de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii Sibiu”.

Şi pentru că sărbătoarea e nostalgie, telespectatorii sunt invitați să vizioneze filme de colecţie cu regretata actriţă Draga Olteanu-Matei: TOAMNA BOBOCILOR, joi, 24 decembrie, ora 16.00, vineri, 25 decembrie, la 23.00; IARNA BOBOCILOR, vineri, 25 decembrie, ora 16.00, sâmbătă, 26 decembrie, la 23.00; PRIMĂVARA BOBOCILOR, sâmbătă, 26 decembrie, ora 16.00, duminică, 27 decembrie, la 23.00.

(w882)

Sărbătoarea e aici, la TVR MOLDOVA!

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...