loader
Foto

Galerie foto

Rona Hartner şi Ioan Chiseliţă, două „Destine ca-n filme”

Cu Iuliana Marciuc marţi, 9 mai, de la ora 21.10, la TVR 2

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sezonul şapte continuă să adauge noi eroi la lista celor peste 200 – prezentaţi în cadrul emisiunii „Destine ca-n filme” până în prezent.

În această săptămână, Iuliana Marciuc vă dezvăluie momentele dramatice din viaţa a două personaje cunoscute: parlamentarul Ioan Chiseliţă şi actriţa Rona Hartner.

Ioan Chiseliţă este primul şi singurul parlamentar cu handicap din România, care a activat pe plan politic, a făcut campanie electorală şi a obţinut un mandat aflându-se în scaunul cu rotile.

Cum s-a întâmplat acest lucru şi care este acum viaţa şi destinul lui Ioan Chiseliţă aflaţi din mărturisile sale făcute în discuţia cu Iuliana Marciuc.

Cea de-a doua eroină nu are nevoie de prezentare. Publicul larg o cunoaşte pe actriţa Rona Hartner dar sunt puţini cei care cunosc detaliile destinului său mai puţin obişnuit. Rona Hartner - actriţă de film, cantautoare, cântăreaţă, compozitoare şi textieră română de origine germană, este în prezent stabilită în Franţa. Provenind dintr-o familie de intelectuali, la 19 ani intra la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, iar 4 ani mai târziu devine celebră pe plan internaţional odată cu rolul principal din filmul "Gadjo dilo" (Străinul nebun), regizat de Tony Gatlif. Pentru această prestaţie, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

 

 

 
Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...

“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...