loader
Foto

Românii de pretutindeni au sărbătorit Crăciunul împreună cu TVRi

În săptămâna Crăciunului, la TVR Internațional au fost programate spectacole şi transmisiuni speciale de sărbătoare.

 

Şi în acest an, TVR Internaţional a pregătit pentru Crăciun o serie de programe menite să aducă în casele şi în sufletele românilor, oriunde s-ar afla, tradiţia şi bucuria sărbătorii tradiţionale.

Emisiunile dedicate în special românilor din afara graniţelor Investiţi în România! (marţi, de la ora 12.30) şi Dăruieşte Românie! (vineri, de la ora 21.30) au pregătit ediţii speciale.

În prima zi de Crăciun, de la ora 15.00, au fost programate filmele din trilogia Ardelenilor, singurul western românesc: Profetul, aurul şi ardelenii (miercuri), Artista, dolarii şi ardelenii (joi) şi Pruncul, petrolul şi ardelenii (vineri).

(w882)

Marţi, 24 decembrie, am intrat în atmosfera sărbătorilor urmărind, de la ora 11.00, concertul de Crăciun Winter Delights  - Vis de iarnă de la Opera Română, de la ora 15.00, Concertul „Iarna Magică” susţinut la Ateneul Român de Orchestra Română de Tineret şi de la ora 17.00 programul de colinde Împreună lângă brad. De la ora 18.35, în Ajun de Crăciun, la „Bine faci, bine găseşti!”, Dana Deac ne-a invitat într-o călătorie în căutarea binelui, pe un drum călcat de Regina Maria, Prinţul Charles sau Custodele Coroanei Margareta a României. De la ora 23.00, ați putut urmări concertul extraordinar de Crăciun „Silent Night”, transmis în direct din Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Programul a cuprins cântece de Crăciun interpretate de îndrăgiţii interpreţi: Loredana, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Marcel Pavel, Aurelian Temişan şi mulţi alţii.

(w882) Bine faci,

Miercuri, de la ora 9.00, românii din întreaga lume au putut urmări la TVR Internaţional, în transmisiune directă, tradiţionala slujbă de Crăciun oficiată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. De la ora 15.00, a fost programat filmul Profetul, aurul şi ardelenii - prima parte a trilogiei Ardelenilor emigraţi din Poplaca în America, iar de la ora 21.00, Iuliana Tudor a prezentat semifinala „Vedeta populară”, o călătorie muzicală prin toate regiunile ţării. Într-un show de trei ore, am călătorit prin România împreună cu cei mai talentaţi concurenţi ai sezonului patru "Vedeta populară", cu colinde româneşti autentice şi cu muzica minorităţilor.

Joi, în a doua zi de Crăciun, românii din întreaga lume au primit colinde, spectacole de suflet şi programe speciale. De la ora 12.30, ne-am bucurat atât de colinde tradiţionale româneşti, cât şi de cele din repertoriul internaţional, interpretate de Paula Seling. Ora 15.00 a fost rezervată filmului românesc Artista, dolarii şi ardelenii, iar de la ora 16.30, Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România, ne-a spus povestea unei idei frumoase şi a telespectatorilor care şi-au asumat-o, pentru a-i ajuta pe cei care duc lumea pe umerii lor. Seara a început cu muzică la TVRi. De la ora 17.00, Paul Surugiu-Fuego v-a adus concertul aniversar susţinut la Sala Palatului, iar de la ora 21.00, Paula Seling ne-a oferit, şi în acest an, tradiţionalul său concert de suflet Colindar – eveniment caritabil de colinde. Cea de-a doua zi de Crăciun s-a încheiat, la ora 23.00, cu un alt program muzical deosebit, concertul de Colinde Christmas Magic susţinut la Cluj-Napoca de soliştii Mădălina Danciu, Delia Ivan, Ruben Ciungan şi Dan Todea, alături de invitatul special, tenorul Henrick Solera (Suedia).

(w882) Pruncu, pe

În cea de-a treia zi de Crăciun, vineri, de la ora 15.00, a fost programată ultima parte a trilogiei westernului românesc - filmul Pruncul, petrolul şi ardelenii, iar de la ora 18.30, ați putut vedea concertul aniversar Voltaj - Ca la 20 de ani, cu invitaţi speciali: Loredana Groza, Cornel Ilie şi Carla Stefani. De la ora 21.30, Carmen Târnoveanu a invitat toţi românii să sărbătorească împreună, româneşte, urmărind o ediţie specială a emisiunii Dăruieşte Românie!

Sărbătoarea Crăciunului se încheie cu colindele oferite, de la ora 0.40, de Paula Seling şi formaţia Bere Gratis.

(w882) Voltaj

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...