loader
Foto

„Reţeaua de idoli" - Oamenii care construiesc speranţa

Duminică, 9 februarie, le-ați putut revedea pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației "Dăruiește Viață", primul ONG care construiește un spital de la zero în România.

 

Copiii bolnavi de cancer au şanse la viaţă! Aceasta era misiunea la care se angaja, în 2012, Asociaţia „Dăruieşte viaţă”. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele asociaţiei, au fost invitatele Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli”, ediția din 9 februarie, la TVR 2 și TVR 2 HD, de la ora 18.00.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Duminică, de la ora 18:00, voluntarele implicate în construirea primul Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România au vorbit despre proiectul lor şi problemele pe care le întâmpină în fiecare zi.

Într-o bună zi, ele au decis că vor strânge bani de la oameni pentru primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, din simplul motiv că nu exista unul, atât de necesar copiilor aflaţi în suferinţă. Așa că au strâns 26 de milioane de euro și s-au pus pe treabă. Până acum, 260.000 de oameni și 1.700 de companii au donat pentru campania #noifacemunspital”,a spus Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”.

Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Turnarea fundației a început în luna iunie 2018.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...