loader
Foto

Rețeta lui Dinescu: Lebăr și caltaboș

Ce a gătit Mircea Dinescu pentru masa de Crăciun? Nu puteau lipsi lebărul și caltaboșul! Să vedem care sunt ingredientele și cum le-a pus maestrul să fie împreună:

 

Adrian Văncică a pus mâna pe mașina de tocat și i-a fost ucenic lui Mircea Dinescu la pregătirea felurilor tradiționale pentru masa de Crăciun.

Iată ingredientele și rezultatul:

(w882) Reteta 25

REȚETA LUI DINESCU

LEBĂR

- 5 cepe

- 400 g ficat

- 100g jumări

- 100g falcă de porc

- 150 g carne înăbușită

- mațe de porc

- prune uscate

- pâine

- piper, coriandru, busuioc

- ienibahar, cuișoare, dafin

- zeamă de portocală

- vin

CALTABOȘ

- ½ kg plămâni, rinichi, inimă, ficat

- 250 g ceafă de porc

- mațe de porc

- prune uscate

- orez

- vin

- ceapă

- pâine

- piper, coriandru, busuioc

 
Comori țesute: o călătorie prin frumusețea costumelor din Moldova

Descoperim esența tradițiilor și simbolurilor ce definesc fiecare regiune a României, într-un periplu dedicat portului popular.

20 de ani de prezență a României în NATO sărbătoriți în Connecticut, SUA

Consulul Onorific al României în statul american Connecticut, Dana Roxana Bucin, a marcat 75 de ani de existență NATO și 20 de ani de ...

Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...