loader
Foto

„Război şi pace în Ucraina”, un documentar semnat de Marian Voicu, la TVR 1

Vineri, 25 februarie, de la ora 23.00, ați putut urmări la TVR 1 o producţie de excepţie, filmată în 2019 chiar la linia frontului de jurnalistul Marian Voicu şi cameramanul Andrei Coruţ.

 

Războiul din Ucraina nu a început acum. Sunt în jur de 8 ani de când conflictul mocneşte în regiune, când mai aprins, când mai moale. Numai până în 2019, an în care jurnalistul TVR Marian Voicu realiza documentarul „Război şi pace în Ucraina”, au murit 13.000 de oameni şi peste 1,5 milioane îşi părăsiseră casele.

(w882) Razboi si

(w882) Razboi si

Kievul acuza Rusia că stă în spatele acestui război şi îi cerea să restituie Crimeea şi să pună capăt conflictului din Donbas. Moscova spunea că reîntregirea Rusiei s-a făcut prin voinţa populaţiei Crimeii şi că nu are nimic a face cu conflictul din regiunile Doneţk şi Luhansk. Iar Europa şi întreaga lume asistau neputincioase la acest război.

(w882) Razboi si

Jurnalistul Marian Voicu şi cameramanul Andrei Coruţ au filmat la Kiev şi pe linia frontului, documentând războiul cotidian pe care îl trăiau ucrainenii din Donbas şi schimbările politice pe care le traversa Ucraina.

(w882) Razboi si

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...