loader
Foto

Programe in memoriam Nicu Covaci, la Televiziunea Română

Televiziunea Română a adus un omagiu artistului Nicu Covaci și a programat o serie de ediții în amintirea sa. Le-ați putut urmări pe TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR 3 și TVR Internațional.

 

Sâmbătă, 3 august, de la ora 15:00, TVR 1 și TVR Cultural au difuzat filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache. Prin acest documentar TVR a marcat împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

(w882)

„Phoenix. Har/Jar” reuneşte membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează în cele 104 minute ale filmului momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în zilele noastre, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția din ’89. Mai multe informații despre acest film regăsiți în articolul TVR 1.

(w882)

Telespectatorii TVR 3 au putut revedea imagini prețioase din Arhiva TVR ce reflectă istoria formației Phoenix. Au fost transmise trei episoade din Integrala Remix dedicată Phoenix și realizată de Doru Ionescu, pe 3, 4 și 5 august, de la ora 21:00. Detalii despre acest material amplu dedicat Phoenix descoperiți la TVR 3.

(w882)

(w882)

Și TVR Cultural a pregătit pentru publicul său un material realizat de Doru Ionescu din seria de reportaje ”Povești din diaspora”. Un portret al artistului Nicu Covaci a fost difuzat sâmbătă, 3 august, de la ora 23:00. Informații despre această ediție aflați pe TVR Cultural.

(w882)

(w882)

TVR Internațional a programat, de asemenea, o serie de ediții dedicate lui Nicu Covaci pentru telespectatorii săi. Sâmbătă, 3 august, simultan cu TVR 2, TVR Internațional a difuzat o ediție ”Mic dejun cu un campion”, în care artistul a fost invitat în 2017. De la ora 19:00, am urmărit documentarul ”Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache. Duminică, 4 august, de la ora 19:00, TVR Internațional a difuzat primul episod din seria realizată de Doru Ionescu sub genericul Remix - Integrala Phoenix. Luni, 5 august, a fost al doilea episod și marți, 6 august, al treilea, ambele de la ora 19:00.

Foto: Arhiva emisiuni TVR

*Programele TVR pot suferi modificări de ultimă oră.

***

Muzicianul Nicu Covaci, liderul trupe Phoenix, a trecut în neființă vineri, 2 august 2024.

 

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...