loader
Foto

Producții, campanii și proiecte speciale - în grila de vară TVR Internațional

Documentare de călătorie, emisiuni de colecţie din arhiva TVR, filme şi seriale româneşti, precum şi producţii realizate special pentru românii din afara graniţelor ţării alcătuiesc oferta de programe a TVR Internaţional din această vară.  

 

Începând cu 28 iunie, TVR Internaţional îşi adaptează programul pentru a răspunde nevoilor specifice ale publicului pe perioada verii.

Pentru că în ultimul an mulţi dintre românii stabiliţi în străinătate nu şi-au putut putut petrece vacanţele în ţară, iar lipsa de predicitibilitate în privinţa călătoriilor persistă, TVR Internaţional difuzează, pe perioada verii, mai multe tronsoane de emisiuni de călătorie şi gastronomie românească, pentru a conecta telespectatorii cu ţara lor de origine. Astfel, ediţii de colecţie din seria Exclusiv în România, vor fi transmise de luni până vineri, la orele 10.00 şi 17.00.

La 13.00, va fi difuzată seria „România în bucate”, în care românii de toate vârstele, plecaţi peste hotare pot descoperi secretele bucătăriei tradiţionale din fiecare regiune a României, pot învăţa reţete noi, dar şi vechi preparate româneşti. În continuare, de la 13.30, Adrian şi Cătălin Păduraru, cunoscuţii „Fraţi de viţă” invită telespectatorii de pretutindeni pe drumul vinului din România. Pentru a consolida legătura cu telespectatorii, TVRi va continua să difuzeze programe sau campanii menite să apropie cât mai mulţi români afara graniţelor de ţara lor de origine.

O astfel de campanie este „Cu România în suflet!”, o serie de mini-interviuri difuzate pe canalul TVRi și publicate pe site, cu români din întreaga lume care vorbesc despre ei şi despre România pe care o poartă în suflet în cele mai îndepărtate colţuri din lume.

(w882)

Un alt proiect special, cu ediţii speciale difuzate în premieră de TVRi, pe parcursul lunii iulie a.c., este emisiunea ”Dăruieşte României!”, care reflectă, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, programul „Vreau în clasa a 9-a”, de susţinere a educaţiei copiilor din familii defavorizate.

(w882)

În timpul săptămânii, de la ora 16.00 telespectatorii de toate vârstele se pot delecta cu producţiile anilor ‘60 – ’90, urmărind programul de divertisment ”Vara Amintirilor”. Cei care le-au urmărit şi la difuzarea lor în premieră le vor revedea cu plăcere, iar cei mai tineri vor descoperi prospeţimea şi eleganţa divertismentului de calitate, aşa cum a fost realizat în studiourile TVR de Alexandru Bocăneţ, Dan Mihăescu, Octavian Sava ori Titus Munteanu.

Cele mai bune ediţii ale programelor consacrate, de tradiţie, cu conţinut specific, dedicat românilor de pretutindeni vor fi redifuzate de luni până vineri, la ora 21.00 (”Avocatul dumneavoastră”, „Investiţi în România!”, „Articolul VII”, „A doua Românie”) şi de luni până joi, la ora 19.00 („Un doctor pentru dumneavoastră”).

(w882)

(w882)

 

(w882)

(w882)

(w882)

Sâmbătă şi duminică dimineaţa, de la ora 9.00, copiii de toate vârstele pot vedea unele dintre cele mai populare seriale româneşti.

În fiecare sâmbătă, la ora 17.00, TVRi prezintă „Lecţia de Istorie”, realizată de jurnalistul Vasile Munteanu de la TVR MOLDOVA, în care sunt analizate cele mai importante evenimente din istoria poporului român, pe baza argumentelor ştiinţifice, cu opinii avizate şi nepărtinitoare ale specialiştilor de pe ambele maluri ale Prutului;

De asemenea, în preambului aniversării celor 65 de ani de TVR, proiectul special TVR 65, prin care sunt puse în valoare emisiunile care au scris istoria Televiziunii Române, va putea fi urmărit sâmbătă, la ora 18.00.

În serile de week-end, TVR Internaţional contiună să difuzeze film românesc şi Teatru TV, de la spectacole clasice din Arhiva TVR, la producţii teatrale recente.

 

 

 

 

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...