loader
Foto

Popas la Conacul Pană Filipescu din Prahova

Ați fost invitați, duminică, 30 aprilie, de la ora 19.00, la o poveste nemuritoare spusă în dulcele grai și cântec românesc, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Realizator şi producător, emisiunea Popasuri folclorice: Maria Tănase Marin - Țin foarte mult la povestea locurilor în care filmez. Am căutat întotdeauna să dezvălui identitatea lor și să le arăt românilor valorile ce ne înconjoară.

(w882) popasuri f

Poate această dragoste către clădirile vechi, hanuri, conace, case boierești sau țărănești mi-a fost cultivată nu numai prin natura meseriei mele de cercetător, ci și de fiul meu, arhitect de profesie, care întotdeauna mi-a spus poveștile nemuritoare, tăcute și de multe ori nespuse ale pereților ce alcătuiesc atâtea clădiri extraordinare pe care noi românii le avem.

(w882) popasuri f

Mă simt datoare față de aceste valori să le fac și pe ele cunoscute telespectatorilor noștri. Merită cu prisosință, pentru că alături de cânt, de joc, de portul nostru românesc, compun un peisaj frumos ce vorbește despre creația unui popor binecuvântat de Dumnezeu cu mult har. Vă invităm,  duminică, la o poveste nemuritoare spusă în dulcele grai și cântec românesc la „Popasuri folclorice”.

(w882) popasuri f

Teodora Drăgoi Pop, gazda emisiunii, face un popas la Conacul Pană Filipescu din Prahova, alături de invitații emisiunii: Viorica Podgoreanu, Cristina Gheorghiu, Reveca Sălcianu, Maria Radu, Iulia Vătafu, Elena Nistor, Coralia Costea, Ștefan Șerban, Magdalena Paraschivoiu, grupuri vocale de copii și ansamblurile folclorice: Garofița din Brătășanca, jud Prahova și Mușețeanca din Brăila.

(w882) Teodora Dr

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...

“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...