loader
Foto

Galerie foto

Pică Giani la testul bucătăriei lui Mircea Dinescu? Aflaţi la TVR 1!

Mircea Dinescu are, la a sa “Politică și delicatețuri” de duminică, 2 decembrie, un invitat celebru și foarte iubit, actorul Costi Diță, interpretul nu mai puțin celebrului Giani din “Las Fierbinți”. De la ora 15.30.

 

Nefamiliarizat cu ceea ce se petrece într-o bucătărie și priceput, după vorbele sale, doar la mâncat, Costi improvizează cu succes în momentul în care poetul îl pune la treabă și reușește să piseze câteva cepe, necesare unui sos mănăstiresc.

Pentru că și-a obișnuit telespectatorii cu rețete cu carne sau pește, de această dată, Dinescu prepară o mâncare de post, simplă și gustoasă, rețetă “furată” de la un călugăr. După ce a trecut testul bucătăriei, Costi merge împreună cu Dinescu în cramă, unde îi așteaptă Evora de la Vărbilău și taraful său, bucatele aburinde și două pahare de vin, decorul potrivit pentru o discuție amuzantă și prietenească.

(w882) Mircea Din

Dinescu își trage de limbă invitatul și aflăm cum este omul din spatele personajului, cum a ajuns actor și cum a apărut celebrul serial “Las Fierbinți”.

(w882) Mircea Din

(w882) Mircea Din

Constantin Diță s-a născut pe 27 februarie 1980, la București. A absolvit, în anul 2005, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie I.L. Caragiale din București, Facultatea de Teatru, specializarea Arta Actorului, la clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag. A jucat în numeroase spectacole la Teatrul de Comedie, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Bulandra, Studioul de teatru Casandra, Teatrul Luni și Teatrul fără frontieră.

A debutat în film cu rolul lui Costel din scurt metrajul “Pe aripile vinului” (2002), regizat de Corneliu Porumboiu și produs de UNATC. A mai jucat în „Călătorie la oraș”, „Visul lui Liviu”, „Eminescu versus Eminem”, „Hârtia va fi albastră”, „Mere la cuptor”, „Restul e tăcere”, „California Dreamin' (nesfârșit)”, „Poliţist, adjectiv”, „Tarantyno”, „Principii de viață”, „Portretul luptătorului la tinerețe”. Costi a dobândit celebritatea datorită rolului Giani din Las Fierbinți. În afară de teatru și film, face și stand-up comedy.

(w882) Mircea Din

 
Frontierele neexplorate ale creierului

Frontierele neexplorate ale creierului

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră” despre legătura dintre medicină și muzică, metodele de prevenire a bolii cronice de rinichi și ...

Materialitate şi experiment la Cetate

Materialitate şi experiment la Cetate

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

În comuna Cetate din județul Dolj, pe malul Dunării, funcționează de mai mulți ani un centru internațional al artelor numit  Cetate Arts Danube ...

Simona Amânar Tabără, legendă a gimnasticii românești și mondiale

Multiplu medaliată olimpică, mondială și europeană, Simona Amânar aparține generaţiei de excepţie a gimnasticii româneşti în anii '90, atunci ...