loader
Foto

Galerie foto

Pe Valea Argovei, în căutarea celor mai mari bibani şi şalăi

Pe 16 octombrie, Pescarii hoinari ne vor prezenta cea de-a patra etapă a Campionatul Naţional de Pescuit la Răpitori cu năluci, din barcă. Partea a doua a reportajului poate fi urmărită în această duminică, de la ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Cele două părți ale reportajului sunt disponibile online pe TVR+: Partea I și Partea a II-a.

Campionatul Naţional de Pescuit la Răpitori cu năluci, din barcă, a ajuns la a patra etapă. De această dată, cei peste 60 de pescari sportivi şi-au disputat Cupa Storm 2016 pe unul dintre cele mai prolifice lacuri de pe Valea Mostiştei: Frăsinet – Valea Argovei.

Speciile ţintă, şalăul şi bibanul, s-au arătat interesate de nălucile pescarilor, astfel încât arbitrii au măsurat şi omologat peste 630 de capturi, printre care şi recordul competiţiei – un şalău de 73 de centimetri.

„După aerul tare de muncă, revenim în toridul septembrie, în Câmpia Română, pe cel mai întins lac al Văii Mostiştei, lacul Argovei, cunoscut sub acest nume, deşi denumirea corectă ar trebui să fie Lacul de acumulare Frăsinet, după numele barajului din aval. Am intrat pe lac alături de sportivii care îşi disputau Cupa Valea Argovei 2016, ca de obicei, vineri, în ziua premergătoare întrecerii, destinată antrenamentului oficial”, spune Eugen Roibu.

Poveştile celor două manşe ale concursului, drilurile şi capturile în direct, tehnicile de pescuit la spinning, suspansul întrecerii pot fi urmărite duminică în 9 şi 16 octombrie, ca de obicei, de la ora 10:00, pe TVR2, TVR HD şi TVR+.


***

Pescar hoinar e o emisiune despre toate acele locuri şi experienţe trăite în căutarea marii capturi care stârnesc imaginaţia de nestăvilit a fiecărui undiţar. „Noi nu propunem un program specializat, având ca ţintă doar pescarii amatori”, spune Eugen Roibu într-un interviu. „Noi hoinărim cu undiţa în mână, dar cu ochii larg deschişi”.

Din 2003 până astăzi, expediţiile echipei Pescar Hoinar s-au întins de-a lungul a peste 600 de episoade, iar audienţele mari au arătat că publicului român îi place evadarea din cotidian. Este una dintre cele mai vizionate emisiuni de profil din România şi a fost lider de audienţă la TVR 2, cu o medie de aproape 230.000 de telespectatori, cu vârfuri de rating de 2,6 -2,7  în anii anteriori.

 
Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.

Înlocuirea animalelor de tracțiune, o temă de viitor

Înlocuirea animalelor de tracțiune, o temă de viitor

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Caii nu pot fi înlocuiți peste tot de tricicluri, dar aceasta este o soluție ecologică convenabilă, care pare a fi din ce în ce mai căutată ...

Eforturi comune de susținere a sinistraților

Eforturi comune de susținere a sinistraților

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Eforturile de ajutorare a sinistraților din județul Galați continuă, iar comunitatea se mobilizează pentru a arăta că împreună putem depăși orice ...