loader
Foto

Galerie foto

„Pe Dealul Crucii” – episodul 3 al documentarului „Arheologia crimei”

Ororile comunismului, dezvăluite în documentarul „Arheologia crimei”, difuzat de TVR 1 duminica, de la ora 16.00, timp de 6 săptâmâni. Episodul 3 – pe 30 iulie, ora 16.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Dealul Crucii este numele înălţimilor ce străjuiesc comuna Feldru din Ţinutul Năsăudului. Pe acest deal, Securitatea a executat un grup de trei membri ai unei organizaţii anticomuniste, înscenându-le fuga de sub escortă. Mai multe amănunte aflăm în cel de-al treilea episod - Pe Dealul Crucii - al documentarului Arheologia crimei, pe care îl vedem la TVR 1 şi TVR+ duminică, 30 iulie, de la 16.00.

(w882)

(w882)

În cele şase episoade, pornind de la cercetările efectuate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, echipa TVR rememorează evenimente ce au marcat, în perioada 1945 – 1989, destinul României în general şi al multora dintre cetăţenii ei în particular. Astfel, cercetarea arheologică, şantierul propriu–zis este punctul de plecare în relatarea unor fapte, evenimente, destine.

Primul episod, Morţii din închisori, a prezentat cercetările dedicate victimelor lagărului de la Periprava şi din închisorile de la Sighet şi Aiud şi a fost difuzat pe 16 iulie, ora 16.00, la TVR 1. Pe 23 iulie, cel de-al doilea episod, Cu arma în mână, ne-a făcut cunoştinţă cu unul dintre primele grupuri de rezistenţă armată anticomunistă, grup care s-a organizat în Munţii Banatului.

 

Narator: Constantin Lupescu

Redactor: Mariana Ioniţă

Montaj: Constantin Marciuc

Imagine: Dinu Mărgărint

Realizator: Roxana Chiriţă

Producător: Alexandru Munteanu

 

Coproducţie TVR şi IICCMER

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.