loader
Foto

Galerie foto

„Ora Regelui”, TVR 1: Educaţie, valoare şi tradiţia furnizorilor regali

O nouă ediţie „Ora Regelui” vedem la TVR 1 sâmbătă, 27 iulie, de la ora 14.30. Instituţia furnizorilor regali, povestea Programului naţional Tinere Talente, acţiuni pentru combaterea abandonului şcolar sunt câteva dintre subiectele ediţiei.

 

Tradiția furnizorilor regali a fost reluată în 2003, printr-un document  semnat de către Majestatea Sa Regele Mihai I. Primii furnizori ai Casei Regale a României au fost recunoscuți de pe vremea lui Carol I, printre aceştia aflîndu-se croitori, brutari, producători de automobile, crame cunoscute sau artişti. Instituţia furnizorilor regali a dispărut în anul 1947, când România a devenit republică şi a încercat înabușirea simbolurilor nobile.

Majestatea Sa Margareta a preluat tradiția și recunoaște calitatea extraordinară a bunurilor sau a serviciilor unor companii din România oferind acest titlu, după modelul altor țări, celor care dovedesc că îl merită. Dobândit pe o perioadă limitată, titlul de „Furnizor al Casei Regale a României” este o râvnită distincție a calității. De curând, la Palatul Elisabeta, s-a desfășurat ceremonia de acordare a certificatelor de furnizor regal. Patru companii au primit statutul pentru prima oară, iar alte șaptesprezece au primit un certificat reînnoit. Aflăm amănunte la Ora Regelui de la TVR 1 sâmbătă, 27 iulie, de la ora 14.30.

(w882)

La Gala Societății Civile de anul acesta, Fundația Regală Margareta a României a fost distinsă cu trei premii: Premiul I la categoria Asistență socială, pentru programul Telefonul Vârstnicului, Premiul al III-lea la categoria Artă și Cultură, pentru programul Tinere Talente și Premiul al III-lea la categoria Incluziune socială, pentru Fondul Special pentru Copii.

Înfiinţată în anul 1990, Fundaţia Regală Margareta a României a reuşit, prin proiectele pe care le-a derulat, să aducă laolaltă copii, tineri și vârstnici, şi să încurajeze activitățile dintre generații.

(w882)

O întâlnire emoționantă cu cei care sprijină constant proiectele sociale, Seara Fundaţiei Regale Margareta a României, a avut loc, ca în fiecare an, în prezenţa Custodelui Coroanei Române, în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta. Evenimentul a reunit personalități din domeniul economic, bancar, non-guvernamental, mass-media și cultural. În 29 de ani, copiii și tinerii susținuți au ajuns ei înșiși exemple în societate, iar partenerii din mediul de afaceri (unele dintre companii fiind alături de la început) oferă, pe lângă ajutorul material imediat, un model pe termen lung pentru România, de responsabilitate, altruism și spirit civic.

Şi tot la Ora Regelui de sâmbătă, realizatorii ne spun povestea Programului Național Tinere Talente și, desigur, povestea promoției acestui an a tinerilor muzicieni și artiști plastici.

(w882)

Oricât de ambițios şi plin de visuri ar fi un tănăr talentat când pornește la drum, șansele sale de reușită sunt mici dacă nu are posibilități materiale. Pentru adolescenți cu reale aptitudini artistice, dar care provin din familii cu posibilități materiale limitate, Fundația Regală Margareta a României a reuşit, în fiecare an, să mobilizeze din comunitate resurse financiare.

(w882)

Acestea se concretizează în burse de studiu prin care își pot cumpăra primele instrumente muzicale sau materiale pentru arte plastice, le oferă prilejul să cânte pe o scenă sau să-și deschidă primele expozitii, și, poate cel mai important, să cunoască și să primească sfaturi și susținere de la marii artiști români care le-au devenit mentori, voluntar.

(w882)

Educația, domeniu fundamental pentru progresul unei țări, plasează România pe locuri îngrijorătoare în topurile Uniunii Europene. Numărul elevilor din zona rurală, care abandonează școala, crește de la an la an. Statisticile arată că peste jumătate dintre copiii români trăiesc în sărăcie, iar 74% dintre ei trăiesc la sat într-o sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creştere şi dezvoltare fizică normală.

(w882)

Fundaţia Regală Margareta a României a reuşit să aducă împreună parteneri strategici care să se implice în combaterea abandonului şcolar, prin programul Investiţie în mediul rural. Pentru al patrulea an consecutiv, cele 8 centre de tip „Școală după Școală” dau rezultate excelente. În emisiunea Ora Regelui de sâmbătă, îi cunoaștem pe copiii din comuna Mărculeşti, județul Ialomița, și pe cei câțiva oameni cu suflet mare care îi îndrumă.

Ora Regelui poate fi vizionată la TVR, după următorul program:

TVR 1 – sâmbătă, 27 iulie 2019, ora 14.30

TVR HD - sâmbătă, 27 iulie 2019, ora 14.30

TVR International – duminică, 28 iulie 2019, ora 16.00

TVR Moldova – sâmbătă, 27 iulie 2019, ora 15.00  (28 iulie, ora 1.00)

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Diana Ilica

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...