loader
Foto

O nouă ediție „Banii Tăi”, pe TVR 1

Pe 8 iulie, de la ora 13:30, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi” pe TVR 1 și online pe TVR+. Subiectele ediției: impozitul forfetar, amnistia fiscală și simplificarea  accesării fondurilor europene.

 

În locul amnistiei fiscale la care se gândește Guvernul, IMM-urile ar prefera bonificații pentru cei corecți, care-și plătesc impozitele. Nemulțumirile patronatelor, dar și mult dorita simplificare a accesării banilor europeni au fost subiecte în prim plan în emisiunea „Banii Tăi”.

Amnistia fiscală ar aduce dezavantaje și inechități pentru contribuabilii onești, spun IMM-urile, care ar prefera măsuri care să stimuleze conformarea benevolă: bonificații pentru întreprinzătoriii care şi-au plătit la timp taxele şi impozitele și reducerea penalităților foarte mari care se aplica în prezent.

În opinia Ministrului de Finanțe, impozitul forfetar ar putea fi mai indicat, atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru ANAF. Ați putut vedea care este argumentul autorităților, dar mai ales ce reacție vine dinspre mediul de afaceri.

Comunitatea Advisory Hub a lansat o inițiativă de simplificare a legislației și procedurilor de accesare a fondurilor structurale din România după dezbaterea acestor măsuri cu experți, reprezentanți ai beneficiarilor: autorități locale și intreprinzători, participanții au adoptat Declarația pentru simplificare de la Sibiu.

Din 1 iulie urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...