loader
Foto

O nouă călătorie pe „Drumul lui Leşe”, la TVR 3

Pe 4 noiembrie, Damian Drăghici şi Grigore Leşe au vorbit despre creaţii şi creatori, despre valori şi identitate culturală, în a doua ediţie din sezonul 5 al emisiunii. „Drumul lui Leşe” a fost difuzat de la ora 21.00, la TVR 3 şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Societatea e dominată de vrăjmăşie, duşmănie, impulsivitate, abuz. Vrednicia, omenia, priceperea sunt în pericol de a fi supuse, de a se atenua în faţa ranchiunei, a invidiei, a orgoliului nemăsurat. Vieţuim într-o hărmălaie totală, colectivă. Sunt oameni care recepţionează viziunea semenilor lor. Ei nu creează după mintea lor, creează şi acţionează după mintea altora, fără conştiinţă şi spirit de judecată. Toţi nemulţumiţii au tendinţa de a se căţăra pe o poziţie profesională nemeritată. De aceea, prin ceea ce facem părem de fiecare dată la debut. Puţine mărturii culturale româneşti se remarcă, iar cele mai multe sunt împietrite în proiect. Niciodată nu ne adunăm pentru a elabora şi a cântări un fenomen socio-cultural. Îngânăm şi denigrăm pentru a invalida performanţele precursorilor noştri, ca şi cum odinioară nu s-ar fi înfăptuit nimic. Persistă o lejeritate în afirmările culturale, însă fără norme şi cunoştinţe fundamentale nu e posibilă afirmarea în creaţie, chiar dacă aceasta e colectivă. Mizele limitate izolează proiectele culturale mari.

(w882) Damian Dra

Acestea sunt premisele de la care Grigore Leşe şi invitatul său, muzicianul Damian Drăghici, pornesc în călătorie la ceas de seară, vineri, 4 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 3 şi online, pe TVR+. O călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a identităţii noastre şi a „lucrurilor profunde”.

(w882) Damian Dra

Redactori: Savina Bantaş, Sandrino Gavriloaia, Răzvan Bucuroiu

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

 
Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.

Înlocuirea animalelor de tracțiune, o temă de viitor

Înlocuirea animalelor de tracțiune, o temă de viitor

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Caii nu pot fi înlocuiți peste tot de tricicluri, dar aceasta este o soluție ecologică convenabilă, care pare a fi din ce în ce mai căutată ...

Eforturi comune de susținere a sinistraților

Eforturi comune de susținere a sinistraților

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Eforturile de ajutorare a sinistraților din județul Galați continuă, iar comunitatea se mobilizează pentru a arăta că împreună putem depăși orice ...