loader
Foto

Nutriţionista Andreei Marin ne învaţă să preparăm “pacheţele sănătoase”

Specialistul în nutriţie al centrului Gardens of Babylon din Bodrum, acolo unde Andreea Marin a urmat un program de detoxifiere, Cisem Cakir, a revenit şi în această săptămână în platoul emisiunii “Preţuieşte Viaţa”.

 

Cisem Cakir ne-a învățat să preparăm un fel de mâncare simplu, sănătos și ușor de realizat. Ea le numește pachețele sănătoase, în limba turcă durum, un echivalent al sărmăluțelor noastre.

Pentru a avea pe masă aceste pachețele avem nevoie de o lipie de orez, pătrunjel, rucola, ridichi, avocado, roșii, ceapă și semințe de floarea soarelui. Toate aceste ingrediente sunt benefice pentru organism, ele conțin vitamine, minerale, omega 3 și au mai multe proteine decât carnea.

Cisem Cakir este raw chef și a studiat peste Ocean la cel mai renumit centru Hippocrates Health Institute din Statele Unite ale Americii, locul unde învață cei mai buni specialiști din lume și unde pacienți aflați chiar în ultimele faze de cancer reușesc să se vindece mulțumită reinventării stilului de viață.

Andreea Marin a învățat de la Cisem cum să gătească sănătos și ce alimente trebuie să evite și, într-un interviu acordat Agenției de presă mondenă, declara despre specialistul nutriționist, care i-a devenit și prietenă:

“Ea şi-a schimbat total viaţa şi e un exemplu de urmat pentru mine, a plecat în SUA şi a devenit Raw Food Chef la o şcoală prestigioasă din New York, apoi a studiat la Institutul Hippocrates din Florida, asta după ce a citit enorm despre toxinele care ne invadează corpul cu voia noastră, pentru că mâncăm chimicale pe pâine zi de zi, bem cele mai nocive răcoritoare care creează şi dependenţă din pricina substanţelor pe care le conţin, adică exact ceea ce îşi doresc cei ce conduc aceste industrii. Mai mult, prin ceea ce consumăm facem loc în corpul nostru depozitelor de reziduuri care devin un mediu propice bolilor şi cancerului, în special.”

Dieta vegană crudă sau “raw food” este de fapt un stil de viață în care se consumă preponderent fructe și legume crude, ca atare sau în diverse amestecuri. De la apariția ei și până acum a înregistrat o evoluție spectaculoasă, au apărut cărți cu rețete și chiar restaurante “raw”, iar acest stil de viață are din ce în ce mai mulți adepți printre care și celebrități cum ar fi: Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore.

Diferența fundamentală între dieta vegană crudă și alte diete este că nu este urmată numai cu scopul de a da jos un număr de kilograme, ci, în primul rând, pentru beneficiile extraordinare pe care ea le poate aduce sănătății.

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...