loader
Foto

Namibia şi Brazilia, subiectele săptămânii în seria de documentare „360° GEO”

Miercuri şi joi, de la ora 18:55 şi 19:00, aţi urmărit documentarele „Pe urmele lui Darwin” şi „De pe troturar pe podium” realizate de jurnaliştii Arte France.

 

Namibia-Pe urmele lui Darwin (miercuri, 17 iunie, ora 18:55)

Douăsprezece adolescenţi pleacă pe urmele lui Charles Darwin şi Alexander von Humboldt, în deşertul Kalahari din Namibia. Organizat de o asociaţie compusă din oameni de ştiinţă namibieni şi din toată lumea, proiectul adună copii din toate clasele sociale. Obiectivul este să trezească interesul tinerilor pentru ştiinţele naturii.

Ei înfruntă asprimea deşertului şi-şi consemnează experienţele pentru Muzeul Naţional din Windhoek, capitala ţării.

(Namibie, sur les traces de Darwin, Franţa-Germania, 2008)

Rio-De pe trotuar pe podium (joi, 18 iunie, ora 19:00)

Unul dintre locurile cele mai renumite pentru prostituţie din Rio - străduţa împărăteasa Leopoldina - este scena unei inedite poveşti cu zâne: practicantele celei mai vechi meserii din lume şi-au creat cu succes propria linie de îmbrăcăminte.

„Dintotdeauna, prostituatele şi-au dorit să fie acceptate în societate-afirmă Jane Eloy, în vârstă de 32 de ani, mamă a trei copii. Aşa că am decis să creem propria colecţie de modă, mai ales pentru a atrage atenţia”. Pariu câştigat! Marca Daspu – în limba portugheză, prescurtare a das putas, prostituate - a provocat un cutremur în lumea braziliană a modei, dar a şi stârnit curiozitatea presei internaţionale prin creaţiile pline de originalitate.

Iar când marile case de modă îşi prezintă colecţiile la Rio Fashion Week-una dintre cele mai mari prezentări de modă din America de Sud-prostituatele din Rio îşi organizează propriul defileu de modă în faţa hotelului în care îşi desfăşoară activitatea zilnică.

(Rio, le trottoir fait sa mode, Franţa-Germania, 2007)

 
TVR și cele mai mari ONG-uri din România, alături de sinistrați

Puterea de mobilizare a românilor în fața crizei cu care se confruntă sinistrații din județul Galați demonstrează că solidaritatea și empatia ...

Lucian Pîrvoiu: „Aceste tărâmuri sunt nişte tărâmuri magice şi înfricoşătoare, în acelaşi timp”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Limba română, credința și tradițiile românești prețuite peste ocean (II)

Un grup de români din Connecticut, hotărâți să mențină vie cultura și tradițiile românești peste ocean, au înființat organizatia non-profit ...