loader
Foto

Galerie foto

Martha Gellhorn şi Ernest Hemingway, în seria „Iubiri celebre”, la TVR 1

Poveştile de iubire ale unor membri ai familiilor regale ale Europei, dar şi dintre celebrităţi ale Hollywood-ului le descoperim la TVR 1 luni, marţi, miercuri şi joi, de la 23.30.

 

Seria documentară „Iubiri celebre”, producţie BBC, vine la TVR 1 cu noi episoade în săptămâna 22-28 octombrie.

Săptămâna aceasta, în seria documentară „Iubiri celebre” de la TVR 1:

Episodul 17: Ava Gardner şi Howard Hughes - luni, 22 octombrie 2018, ora 23.30

(w882)

(w500)

Ea era o aprigă zeiţă a sexului, el, un playboy multimilionar,  proiectant de avioane, uneori producător de filme şi un solitar excentric. Dintre toate femeile frumoase din lume, ea a fost singura care a reuşit să-i cucerească inima.

 

Episodul 18: Yvonne şi Charles De Gaulle - marţi, 23 octombrie 2018, ora 23.30

(w500)

În public, el era distant şi intimida. În particular, era romantic şi sentimental. Căsnicia lor a supravieţuit războiului, exilului şi suferinţei de a avea o fiică retardată mintal. Datorită dragostei lor trainice, soţia lui Charles de Gaulle a fost sprijinul marelui comandant militar şi preşedinte francez.

 

Episodul 19: Oona ONeill şi Charlie Chaplin – miercuri, 24 octombrie, ora 23.30

(w882)

Megastarul vagabond al filmului mut avea 54 de ani şi-şi revenea dintr-o depresie generată de acuzaţia de a fi fost comunist. Ea avea doar 18 ani, era fiica dramaturgului Eugene O’Neill - care s-a opus din toate puterile relaţiei lor. După trei căsătorii dezastruaose şi câteva relaţii, Charlie Chaplin îşi găsise în sfârşit fericirea. S-au mutat în Elveţia şi au avut 8 copii.

 

Episodul 20: Martha Gellhorn şi Ernest Hemingway – joi, 25 octombrie, ora 23.30

(w500)

Durul scriitor american şi-a găsit jumătatea în una dintre cele mai respectate şi îndrăzneţe corespondente de război americane. S-au întâlnit în timpul Războiului Civil din Spania. Ea a fost a treia soţie a lui Hemingway şi singura care l-a părăsit când el a devenit intolerant din pricina carierei ei, al spiritului ei de competiţie şi ale frecventelor ei absenţe. A fost o poveste de dragoste forjată în război şi destrămată de rivalitate.

De la dragostea ca-n poveşti dintre un prinţ şi o actriţă, la regele care a renunţat la tron pentru iubire, şi până la dictatorul şi amanta sa care şi-au încheiat vieţile sinucigându-se împreună, documentarul Iubiri celebre prezintă câteva dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse vreodată. Producţia BBC a început să fie difuzată de TVR 1 începând cu 24 septembrie.

Actorul englez Robert Powell, cunoscut publicului mai ales pentru celebrul său rol Iisus din Nazaret, din mini-seria cu acelaşi nume a regizorului Fraco Zeffirelli, este cel care narează la TVR 1 marile poveşti de dragoste ale secolului XX. Vocea inconfundabilă a actorului se aude de-a lungul celor 26 episoade ale documentarului Iubiri Celebre (The Great Romances of theTwentieth Century - Love Stories That Thrilled the World, Regatul Unit, 1997-2001), pe care telespectatorii îl pot urmări la TVR 1 de luni până joi, de la ora 23.30.

 

 

 

 
Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.

Panteonul, gloria Romei

Panteonul, gloria Romei

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Cel mai complex și bine păstrat monument din Roma, primul de felul său al Antichității, este uimitorul Panteon. Spațiul original, vast și ...

Limba română, credința și tradițiile românești prețuite peste ocean (I)

Un grup de români din Connecticut, hotărâți să mențină vie cultura și tradițiile românești peste ocean, au înființat organizatia non-profit ...