loader
Foto

Galerie foto

Marian Drăgulescu a evoluat duminică la... tigaia uriaşă

Multiplul campion mondial şi european la gimnastică a fost invitatul lui Mircea Dinescu duminica aceasta, la „Politică şi delicateţuri”. Emisiunea s-a difuzat pe 4 iunie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+, iar de la 20.00, pe TVR HD.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În penultima ediţie Politică şi delicateţuri din acest sezon, Mircea Dinescu a ales să invite un mare campion al gimnasticii româneşti, Marian Drăgulescu şi să îi gătească mâncare „ca la mama acasă”. Emisiunea poate fi văzută pe 4 iunie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, iar la TVR HD, tot duminică, de la 20.00.

(w882) Marian Dra

Pentru început, poetul pune în tigaie un pui de ţară „văr cu o vrabie”, pe care îl prăjeşte uşor, îl stropeşte cu vin şi îi adaugă legume şi condimente.

(w882) pui de tar

După cum ne-a obişnuit, îşi pune şi invitatul la treabă: Marian taie ascultător legumele şi chiar este poftit să ridice una dintre tigăile uriaşe ale lui Dinescu, pe care gimnastul îl bănuieşte că merge la sală, căci altfel nu ar putea să ridice o asemenea greutate.

(w882) Marian Dra

Lângă pui, poetul prepară şi o mâncare de fasole verde în care, după cum ne-a obişnuit nu pune deloc apă, ci doar faimosul său vin rose.

(w882) fasole

În cramă, Dinescu îşi descoase invitatul, despre care spune că este posesorul unei „firi fericite”. Poetul află, aşadar, că Marian Drăgulescu s-a retras de trei ori din activitate şi a revenit de fiecare dată, câştigând noi medalii. „Faptul că el a avut această forţă să revină înseamnă că stă foarte bine cu psihicul”. Drăgulescu savurează cu plăcere mâncarea, gustă din vin, ascultă muzica lui Constantin Lătăreţu şi, la finalul emisiunii, îi oferă gazdei două medalii - una de aur, pentru bucate şi una de argint, pentru că l-a ţinut de vorbă şi nu a apucat să mănânce tot...

(w882) crama - Ma

***

Marian Drăgulescu s-a născut pe 18 decembrie 1980, la Bucureşti. A început gimnastica la 7 ani. În decursul carierei a câştigat 31 de medalii, dintre care 8 medalii de aur la campionate mondiale şi 10 la europene. Va rămâne în istoria gimansticii mondiale atât prin performanţele sale, cât şi prin o săritură pe care a inventat-o şi care îi poartă numele.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.