loader
Foto

„Lunâ Albâ” – Elena Gheorghe emoționează prin evocarea rădăcinilor armânești

Apariţie spectaculoasă a artistei, cu imaginea bunicii ei imprimată pe rochie, într-un show cu muzică armânească ce a emoţionat publicul din Sala Palatului. Concertul a putut fi revăzut pe 14 februarie, de la ora 21.10, la TVR 1. | VIDEO

 

Sala Palatului a devenit neîncăpătoare pentru românii şi aromânii veniţi la concertul de muzică armânească susţinut de Elena Gheorghe, „Lunâ Albâ”. S-a dansat, s-a râs, au existat şi momente pline de emoţie, a fost exact aşa cum artista le-a promis fanilor că va fi. Concertul susţinut în faţa a peste 4000 de oameni poate fi urmărit de telespectatorii TVR 1 duminică seară, de la ora 21.10.

(w882) Elena Gheo

Elena şi-a fermecat publicul încă de la început, când sala a izbucnit în ropote de aplauze atunci când s-au auzit primele acorduri din “Lunâ Albâ”, piesă ce a depăşit deja 17 milioane de vizualizări pe YouTube. Seara a continuat cu cântece celebre armâneşti („Ela Ela”, „Pamporea”, „Un trandafil creasti la firida”), dar şi cu piese noi, incluse pe noul album al artistei, lansat cu acest prilej. Nu au lipsit nici invitaţii speciali, artişti consacraţi ai comunităţii armâneşti, ca Sirma Guci, Gicu Coadă, Steaua di Vreari sau Dani Peanci. Elena s-a ţinut de cuvânt şi a transformat Sala Palatului în cel mai mare ring de dans, pentru că ritmurile machedoneşti nu au lăsat pe nimeni să stea jos şi toată lumea s-a prins în hore.

(w882) Elena Gheo

Spectaculoase au fost şi ţinutele cu care artista şi-a făcut apariţia pe scenă. Sute de metri de material, imprimat special, au fost folosiţi pentru a crea rochiile pe care le-a purtat. În timpul concertului, în culise, cinci persoane au fost tot timpul alături de Elena, pentru a o ajuta să se îmbrace şi să îşi aşeze accesoriile. Una dintre cele mai emoţionante apariţii a fost într-o rochie albastră, ce avea imprimate fotografii ale bunicii ei, Dada. Elena a purtat această ţinută atunci când a cântat melodia preferată a bunicii ei, „M a ti s adar”.

Artista le-a povestit celor din sală cât de specială a fost relaţia pe care a avut-o cu bunica ei şi cât de important este acest moment pentru ea. „Dada şi-a dorit să cânt despre rădăcinile mele şi să duc tradiţiile mai departe. Sunt fericită să îi pot împlini visul şi ştiu cât de mult s-ar fi bucurat pentru mine. Sunt oameni care nu pleacă de lângă noi niciodată, pentru că îi păstrăm mereu în gânduri şi amintiri. Cred că fiecare dintre noi are un suflet pe care îl va simţi mereu aproape, pe care îl va purta veşnic în inimă. Pentru ei toţi, să aprindem în seara asta stelele!”, au fost câteva dintre cuvintele spuse de artistă înainte de a cânta piesa.

(w882) rochie

Surprize au apărut şi din rândul spectatorilor. Elena a întâlnit un grup de 10 prieteni veniţi tocmai de la Sighetul Marmaţiei pentru a participa la concert. „Sunt foarte fericită pentru faptul că am reuşit încă o dată să arătăm că muzica are un limbaj universal şi, indiferent dacă eşti român sau aromân, ritmul ei îl trăieşti cu aceeaşi intensitate”, a mai spus Elena. De asemenea, din primele rânduri nu avea cum să lipsească familia, în special cei doi copii, Nicholas şi Amelie, care nu şi-au scăpat mama din priviri toată seara.

(w882) Elena Gheo

Cu lacrimi de emoţie, cu veselie, culoare şi mult dans, concertul „Lunâ Albâ” s-a văzut la TVR 1 în Seara Îndrăgostiților, pe 14 februarie, de la ora 21.10.

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...