loader
Foto

Galerie foto

Limba noastră cea română

Joi 8 martie, de la 9 seara,  pe TVR Internaţional,  participi la un eveniment jurnalistic de importanţă naţională…  Strigatul disperat al celor care îşi pierd şcolile cu predare în limba română!

 

Pentru prima oară, o emisiune în limba română produsă la Cernauţi se vede la TVR Internaţional !

(w882)



LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ, un documentar al suferinţei şi al luptei pentru drepturile fraţilor nostri din Ucraina!

(w882)

Potrivit realizatorilor documentarului, „Limba noastră cea română… este un documentar care arată care sunt efectele articolului lingvistic nr. 7 al Legii Educației asupra românilor din Ucraina. Filmul reflectă formele de luptă ale românilor din Ucraina în vederea menținerii identității lingvistică și școlii românești, precum și opiniile experților independenți din Cernăuți (istorici, critici literari, scriitori), ale liderilor societăților pentru cultura românească din Ucraina, reprezentanților autorităților centrale și locale, dar și ale persoanelor implicate în mod direct în procesul educațional din Ucraina”.

(w882)

În Ucraina trăiesc peste 450.000 de români, în trei regiuni importante (Transcarpatia, Cernauţi şi Odesa). În fiecare din acestea există şcoli cu predare în limba română.

De exemplu, anul acesta chiar în Maramureşul istoric din dreapta Tisei (Regiunea Transcarpatia) se aniversează 240 de ani de învăţământ neîntrerupt în limba română.

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.