loader
Foto

Legalizarea consumului de droguri este justificată? Bullying-ul nu ar trebui pedepsit? Dezbaterile „Născuţi în libertate” continuă la TVR 2

PROMO

Se dovedesc reprezentanţii Iaşului buni oratori? Aflăm urmărind noua ediţie a emisiunii  „Născuţi în libertate”, luni, 28 octombrie, de la ora 22.00, la TVR 2.

 

După o primă ediţie care a stârnit controverse şi pasiuni, „Născuţi în libertate”, emisiunea recent lansată de TVR 2, continuă luni, 28 octombrie, cu o nouă competiţie-dezbatere. De la ora 22.00, elevii de liceu Ana Baciu și Bogdan Iatan, gazdele emisiunii, ne invită să îi cunoaştem pe cei 8 reprezentanţi ai Iaşului în dezbaterea „Născuţi în libertate”.

(w500) Ana Baciu

În fiecare zi de luni, în platoul emisiunii se află față în față 4 tineri născuţi după 1989 şi 4 persoane născute înainte de Revoluția din 22 decembrie. De această dată, se întrec reprezentanţi ai unuia dintre marile oraşe din România - Iaşi, într-o competiţie de idei a cărei finală o vom putea urmări în direct în seara zilei de 22 decembrie.

Matei Mâțoi, student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept; Bogdan Raicu, student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept; Ariadna Georgescu, elevă a Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi; Tudor Tănasă, elev la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi alcătuiesc echipa celor 4 născuţi după Revoluţia din 22 decembrie. Antoaneta Luchian, profesoară la Liceul Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi/Colegiul Naţional Iaşi/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi; Mihaela Țurcănașu, profesoară la Colegiul Naţional Iaşi; Elena Isai, profesoară la Şcoala „Varlaam Mitropolitul” Iaşi şi Loredana Stegaru, profesoară la Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” Iaşi formează echipa persoanelor născute înainte de 1989.

Cu toţii îşi vor ascuţi argumentele şi îşi vor alege cuvintele potrivite pentru a pleda pro sau contra subiectelor propuse pentru dezbatere. Importante şi de interes sunt şi temele celei de-a doua ediţii „Născuţi în libertate”: Legalizarea consumului de droguri este justificată? Bullying-ul nu ar trebui pedepsit?

(w882) Nascuti in

„Tinerii sunt curioşi şi atunci când cresc într-un mediu în care sunt o grămadă de restricţii, este normal ca aceştia să vrea să le încalce într-un mod sau altul. Şi mulţi dintre ei încearcă din curiozitate droguri pe care le folosesc pentru a se relaxa, pentru a avea o zi mai frumoasă cu prietenii şi pentru distracţie... Doar că sunt prinşi de poliţie, ajung în închisori şi astfel... deja viitorul tânărului care a încercat droguri din curiozitate este ruinat. De aceea, dacă noi legalizăm drogurile, aceştia ar fi eliberaţi, fiind vorba de infracţiuni minore şi oricum ocupă mult timp pentru poliţie, care ar trebui să se ocupe de nişte infracţiuni mult mai grave, care reprezintă un pericol activ în societate. Nu doar pentru că a fost găsit un tânăr cu o anumită cantitate de droguri...” aduce Ariadna Georgescu, elevă la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, punctul ei de vedere referitor la tema celei de-a doua ediţii a emisiunii. Ce argumente îi contrapun oratorii din echipa ieşenilor născuţi înainte de '89 vedem luni seară, de la ora 22.00, la TVR 2.

(w882) Ariadna Ge

Cei trei membri ai juriului - Mădălin Guruianu, președinte ARDOR, Laura Drăgoi, antrenor al echipei naționale de debate a României, vicecampioană europeană, şi Cosmin Tenie, director executiv ARDOR - aleg în fiecare ediţie câte un concurent din cele două echipe, pe baza celor mai convingătoare argumente pro şi contra la temele discutate.

(w882) Tudor Tăn

„Pedepsirea bullyingului este primul pas către vindecare şi cicatricile care sunt dobândite prin bullying nu dispar niciodată! Şi chiar se pot agrava. Însă ştiţi care este soluţia pe care o aducem noi astăzi? Vrem ca aceste cicatrici să se oprească din a se multiplica, vrem ca victimelor să li se facă dreptate şi să poată să beneficieze de drepturile lor!”, susţine ferm liceanul Tudor Tănasă, enunţând cea de-a doua temă a dezbaterii: „Bullying-ul nu ar trebui pedepsit?”. Cum văd şi argumentează concurenţii ediţiei problema bullyingului - victimele, abuzatorii, actul de abuz prin bullying – urmărim tot luni seară, de la ora 22.00, la TVR 2.

Câte un concurent din fiecare echipă va fi ales de juriu, cei doi urmând să reprezinte Iaşul în Marea Finală din 22 Decembrie.

Emisiunea „Născuţi în libertate” este realizată în colaborare cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică şi face parte din campania Televiziunii Române „România face bine”.

credit foto: TVR

 
Interviu cu prof. univ. dr. Gabriel Popescu: Dacă iei antibiotice când nu este necesar, nu ai nici un beneficiu, dar riști toate efectele nedorite ale acestora

Prof. dr. Gabriel Popescu, medic de boli infecțioase la Institutul „Matei Balș” din București, explică, într-un interviu acordat tvr.ro, că două ...

Legalizarea consumului de droguri este justificată? Bullying-ul nu ar trebui pedepsit? Dezbaterile „Născuţi în libertate” continuă la TVR 2

Se dovedesc reprezentanţii Iaşului buni oratori? Aflăm urmărind noua ediţie a emisiunii  „Născuţi în libertate”, luni, 28 octombrie, de la ora ...

Poveștile românilor excepţionali, la „Prezențe românești”

Românii specialiști din diverse domenii, precum educația, medicina, psihologia, psihiatria și artele, au un impact semnificativ în multe țări, ...