loader
Foto

La TVR 2 începem „Anul Nou cu bucurie!”

În tradiția populară se spune că așa cum îți va fi prima zi a noului an, așa îți va fi tot anul. Și pentru a fi siguri de împlinirea tradiției, întâmpinăm Anul Nou cu Bucurie, la TVR 2 și TVR+.

 

Anul Nou v-aducă
Bucurie multă,
Să trăiți cu toții
Bătrânii și nepoții
S-auzim de bine
Anul care vine!

De la ora 14:10, la TVR 2 și online, pe TVR+ începem „Anul Nou cu Bucurie!”- emisiunea specială, în care sărbătorim românește prima zi a noului an.

Înregistrarea este disponibilă online pe TVR+.

Distribuția este bogată și aleasă:  artiști ai cântecului popular românesc, ansambluri folclorice, călușari, urători, urși, capre, moși și babe. Rolul lor este unul bine definit: acela de a aduce veselia și voia bună.

Spectaculozitatea, obiceiurile și tradițiile întâlnite în lumea satului de odinioară sunt aduse în cadrul de sărbătoare, pregătit special pentru întâmpinarea noului an.  Grupuri de colindători și interpreți de marcă ai folclorului nostru vin să întâmpine Noul An cu bucurie și cu multă gălăgie, pentru a îndepărta relele și a aduce belșug și prosperitate în casele tuturor românilor.

„La un moment dat cred că pe platoul studioului Pangratti al TVR erau peste 200 de oameni. Simțeam energia tuturor, aceea energie ce izvora din dorința de a transmite cu adevărat bucuria pe care o trăiam în platou. Știam că vom reuși să facem filmări de neuitat și să creăm prin participarea invitaților momente unice și o atmosferă care să ne poarte spre starea de bine, pe care fiecare român are nevoie să o simtă la început de an”, spune Maria Tănase Marin, producătoarea TVR a acestei producții speciale.

Marile gazde ale spectacolului vor fi Miruna Ionescu și Ioana Maria Ardelean. Printre invitații emisiunii, se vor număra: Sofia Vicoveanca, Angelica Stoican, Floarea Calotă, Gheorghe Roșoga, Margareta Clipa, Matilda Pascal Cojocărița, Maria Butaciu, Leontina Pop, Anca Panțâru, Ștefan Cigu (vioară), Iulia Vătafu, Roxana Croitoru, grupurile vocal-folclorice Ciuleandra și Rapsozii Oltului de Jos, Ansamblul de datini și obiceiuri Mugurași din Agaș din Bacău, grup de colindători cu plugul mare și sorcova din Prahova, Ansamblul folcloric Burnasul-Teleorman, Ansamblul folcloric Mușețeanca-Brăila, Ansamblurile folclorice Calabreaza și Salba Prahovei  și Grupul de călușari din Șopârlița-Olt.

 

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...