loader
Foto

„Izolaţi în România”: „Liniştea vine din pădure, dar nu e totuna cu pacea!”

Pentru că unii au doar linişte şi plâng, în loc să aibă pace... La TVR 1, episodul 5 al seriei dedicate oamenilor care trăiesc în locuri izolate din România vine cu noi poveşti din Munţii Trascău şi Râmeţ. Miercuri, 30 octombrie, de la ora 22.30.

 

„Nu ştim niciodată ce întâlnim. Şi ne temem mereu de ceva ce nu poate fi controlat: vremea. Patru zile în care ploaia ne-a ameninţat în fiecare clipă. Iar atunci când e greu, bucuria unei întâlniri capătă o altă valoare. E unică, precum sunt ei, oamenii de la capătul potecilor”, ne-a mărturisit Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România de la TVR 1.

(w882)

(w882)

Pentru episodul 5, echipa TVR Timişoara, formată din Dite Dinesz, realizator, Marius Danci – operator şi Constantin Buţă - editor se întoarce şi ne e călăuză din nou în Munţii Trascău şi Râmeţ.  Aflăm că liniştea vine din padure, dar nu e totuna cu pacea. Că unii au doar linişte şi plâng, în loc să aibă pace.

(w882)

(w882)

„Dar am întâlnit şi oameni care le au pe amândouă, linişte şi pace deopotrivă. Fiindcă şi munţii sunt împărţiţi cu bune şi rele. Pe o pajişte e bine, pe alta e mai puţin bine. Dar unde e pace, e şi înţelepciune. Aşa am aflat că nu ai voie să te apuce asfinţitul soarelui supărat. Ca să fii şi tu iertat! Spinii, dacă îi tai, cresc la loc. Orice lucru creşte iar! Iar dacă ar fi să mai învie bătrânii, ar muri pe loc, să vadă atâtea minuni câte sunt acum!” – ne-a povestit Dite Dinez despre înţelepciunea oamenilor de munte, pe care îi vom cunoaşte în episodul de miercuri, 30 octombrie, de la ora 22.30.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

În Munţii Trascău, un copil merge la şcoală pe măgar. Îi place mult că e aşa. Fiindcă aşa s-a trezit în lume, cu măgarul în faţa casei. Când va creşte mare, va regreta oare fiecare drum prin pădure? În Trascău, peste 10 ani va mai fi doar el şi în rest... pădure.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...