loader
Foto

Opera Națională București 100: Interviu cu Ciprian Teodorașcu

Continuă seria interviurilor dedicate celor care onorează istoria și tradiția artei lirice. De această dată, Claudia Robu îl va avea invitat pe dirijorul Ciprian Teodorașcu. Duminică, 17 aprilie, de la ora 19:00, la TVR3.

 

Se regăseşte în “tabloul” Operei

Opera Naţională Bucureşti la Centenar! O bucurie că suntem părtaşi ai acestei istorii care a pornit în 1921, odată cu instituţionalizarea primei scene lirice din România. Se cuvine o reverenţă în faţa celor care au pus bazele Operei Române, pe atunci, şi în faţa celor care sunt astăzi parte a continuării istoriei şi a tradiţiei artei lirice.

(w882)

Începând din anul 2003, se croieşte "istoria" dirijorului Ciprian Teodoraşcu, la pupitrul orchestrei Operei Naţionale Bucureşti.

Firul acestei istorii se desfăşoară pe mai multe paliere. Iar modul inedit în care sunt "dirijate" poveştile omului şi dirijorului Ciprian Teodoraşcu, ne ajută să înţelegem adevărata esenţă a personalităţii acestuia.

(w882)

Artişti lirici, dirijori, regizori, pianişti corepetitori, balerini îşi exprimă bucuria reîntâlnirii cu telespectatorii, în cadrul interviurilor Opera Naţională Bucureşti 100 de ani, alături de realizatorul şi producătorul emisiunii, Claudia Robu.

(w882)

 

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...