loader
Foto

Galerie foto

Întâlnire la Cetate, cu „Un clovn pentru eternitate” | VIDEO

A jucat în 86 de filme şi şi-a pus viaţa pe tavă în cartea „Un clovn pentru eternitate”. Duminică, 3 noiembrie, Valentin Teodosiu a fost invitatul lui Mircea Dinescu, într-o ediţie de neuitat „Politică şi delicateţuri”.

 

Prima duminică de noiembrie i-a găsit pe Mircea Dinescu și pe invitatul său, actorul Valentin Teodosiu, pe malul Dunării, la Cetate. Sub un soare blând, de toamnă târzie, Dinescu a încins grătarul, a turnat vin în pahare şi s-a apucat, împreună cu musafirul său, de gătit.

(w882)

De această dată poetul a învelit în foi de varză câteva bucăți de creier și de ficat de vită, le-a asezonat cu celebrul său amestec de portocale și le-a așezat pe grătar. Și pentru că mâncarea iese întotdeauna mai bună când cântă cineva, Dinescu l-a invitat pe Constantin Gaciu i taraful de la Iancu Jianu să înveselească atmosfera.

(w882)

Încântat de ideile culinare ale poetului, relaxat și pus pe șotii, Valentin Teodosiu a povestit momente amuzante trăite împreună cu mari actori ai scenei românești. După ce rulourile au fost gata, cei doi s-au aşezat pe malul Dunării, cu un pahar de vin alături și înconjurați de căței somnoroși, iar poveștile pline de umor au început să curgă.

(w882)

Actorul Valentin Teodosiu i-a oferit poetului cartea sa autobiografică, Un clovn pentru eternitate și audiobook-ul cu același nume, și i-a povestit despre fiicele sale, despre filmele și piesele de teatru în care a jucat, despre rolurile memorabile și oamenii cheie pe care i-a întâlnit de-a lungul vieții.

(w882)

Așadar duminică, 3 noiembrie, la TVR 1, de la 14.30, nu rataţi o întâlnire de neuitat nu doar cu un actor, ci cu o întreagă lume, purtătorul amintirilor unei generații de aur a filmului și teatrului românesc.

Despre Valentin Teodosiu:

S-a născut pe 17 septembrie 1953, la București, iar în 1978 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Debutează pe scena teatrului Nottara în 1977. A jucat în 86 de filme. Din 1995, este vocea postului PRO TV. În 2006 a publicat cartea autobiografică Un clovn pentru eternitate.

 

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...