loader
Foto

„INFO Etnic”: Minoritățile naționale, împreună pentru Ucraina

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici vă invită la un dialog despre impactul războiului din Ucraina asupra comunităților etnice din România. Îi vor avea alături pe liderii comunităților etnice ucrainene și rus-lipovene din România.

 

Dezbaterea live este duminică, 9 octombrie, ora 11.00, la TVR INFO.

În dimineaţa zilei cu numărul 228 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina, emisiunea „INFO Etnic”, ce reflectă viaţa minorităţilor naţionale, dedică o ediţie implicării comunităților etnice în integrarea în societatea românească a refugiaților din Ucraina. „INFO Etnic”, cu Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici, se vede în direct duminică, 9 octombrie, de la ora 11.00, la TVR INFO.

„Statul român, şi noi toţi, am arătat compasiune şi unitate, fiind alături de cetăţenii ucraineni, refugiaţi în România. Campanii umanitare, sprijin moral şi chiar modificări legislative – toate aceastea au avut rolul integrării lor în societatea românească. Din păcate, războiul continuă. Refugiaţii ucraineni nu se pot întoarce în siguranţă în ţara lor. De aceea, eforturile pentru un trai decent şi sigur nu se opresc. Iar în toată această poveste, etnicii ucraineni din ţara noastră joacă un rol important”, prefaţează cei doi moderatori ediţia de duminică a emisiunii de la TVR INFO.

Au răspuns „prezent” la dialogul pe acest subiect cu cele două gazde „INFO Etnic”, Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici, reprezentantul minorității ucrainene în Parlamentul României, deputatul și președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav Petrețchi, deputatul și președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, Silviu Feodor, reprezentantul minorităţii rușilor-lipoveni în Parlamentul României, inspectorul şcolar pentru Minoritatea Ucraineană în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș - prof. Maria Szabo-Condrei, Consilierul de Stat Mădălina Turza, din cadrul Cancelariei Primului-ministru.

Cum îşi continuă viaţa refugiații ucraineni în România aflăm duminică, 9 octombrie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

***
Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...