loader
Foto

În Noaptea de Înviere, filmul „Patimile lui Hristos”, la TVR1

În Noaptea de Înviere, de la ora 1.10, la TVR1 și pe TVR+ ați putut urmări filmul regizat de Mel Gibson în 2004 - „Patimile lui Hristos”. Producția a fost difuzată și vineri, 17 aprilie, de la ora 22.10.

 

Pelicula descrie ultimele ore din viața pe Pământ a lui Iisus Hristos, de la trădarea sa de către Iuda, în Grădina Ghetsimani, până la răstignire.

(w500) Patimile l

Acesta este al treilea lungmetraj regizat de Mel Gibson. Artistul pregătește lansarea, în anii următori, a filmului The Passion of the Christ: Resurrection (Patimile lui Hristos: Învierea), conform presei internaționale de specialitate.

Filmul le este interzis copiilor sub 15 ani, violența multor scene fiind motivul controversei născute de această producție încă de la premieră.

(w500) Patimile l

A fost nominalizat la Premiile Oscar 2005 pentru imagine, machiaj și muzică.

(w882) Maia Morge

În 2011, într-un interviu pentru „Puterea”, Maia Morgenstern, care a interpretat-o pe Maria, mama lui Iisus, spunea: “M-au întrebat mulți ‘Cum ți-a schimbat acest rol destinul, concepția? 'În niciun fel', am răspuns. Este un rol pe care l-am iubit, pe care l-am tratat cu toată seriozitatea, prin problematica pe care a pus-o, prin modul interesant, complex în care am fost invitată să mă achit de sarcinile profesionale".

Distribuția internațională i-a reunit pe Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Francesco De Vito, Monica Bellucci, Mattia Sbragia, Toni Bertorelli, Luca Lionello.

(w882) Patimile l

Sursa foto: imdb.com

***

Mai multe informații despre filmele de la TVR1 găsiți aici.

 
Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Maria Chiriţă: „Când ajung la mine în oraș, e o atmosferă foarte, foarte frumoasă!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Infrastructura care unește România și Moldova

Infrastructura care unește România și Moldova

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi a fost discutată colaborarea privind proiectele comune de infrastructură și accesarea fondurilor europene.