loader
Foto

În culisele „Cireșarii”. Marele actor care și-a făcut debutul în celebrul serial TVR

Pentru copiii și adoloscenții aflați în vacanță, TVR 2 propune, de luni până vineri, un serial perfect: „Cireșarii”, producție 1972, regia: Andrei Blaier, scenariul: Constantin Chiriță și Radu Dumitru.

 

De la ora 9:00, respectiv de la ora 15:00, telespectatorii sunt invitați să urmărească în 10 episoade aventurile celor şapte adolescenţi care hotărăsc să plece, în vacanţa de vară, într-o expediţie ştiinţifică la Peştera Neagră. Tinerii trec prin multe peripeţii, inclusiv prin confruntarea cu un grup de infractori care se ascundea în peşteră. În final, reuşesc să schiţeze harta peşterii, dar şi să predea autorităţilor grupul infracţional.

(w882)

Invitat de curând de Irina Păcurariu la „Rețeaua de idoli”, Gheorghe Visu și-a amintit cu nostalgie despre debutul la 14 ani, în serialul de televiziune „Cireşarii“ - unde a fost propus la casting chiar de Constantin Chiriţă, autorul romanelor. Îndrăgitul actor a povestit că a susținut castingul cu un regizor din TVR și cu Constantin Chiriță, care căutau copii pentru primul serial „Cireșarii”. Producția se difuza în direct, de la ora 20:00 și dura 45 de minute. Gheorghe Visu își amintește că se repeta o săptămână textul și o săptămână pe platou, iar sâmbătă seara, la ora 20:00, se difuza episodul. Totul pe viu, nu era nimic înregistrat.

(w882)

Prima ecranizare a cărţilor din seria "Cireşarii", scrise de Constantin Chiriţă, a fost serialul de televiziune cu acelaşi titlu, regizat de Andrei Blaier în 1972. Producţia a avut la bază un scenariu scris de Constantin Chiriţă, după primele două romane din cele cinci - "Cavalerii florii de cireş" şi "Castelul fetei în alb" - şi a cuprins zece episoade.

Din distribuţia serialului mai fac parte tinerii Alexandru Boroş, Irina Bărbat, Carmen Gentimir, Mihai Gingirov, Armand Olvedi, Radu Florin, Gabriel Kiriţescu, Mariana Cosma, precum şi actorii Cornel Coman, Ileana Stana Ionescu, Mihai Mereuţă, Marcel Anghelescu, Jean Lorin Florescu, Vasile Niţulescu, Mircea Şeptilici, Dumitru Chesa, Dorin Dron, Dorin Varga, Victoria Mierlescu, Marietta Rareş, Vali Voiculescu-Pepino, Matei Gheorghiu. Coloana sonoră a fost semnată de compozitorul Radu Şerban.

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...