loader
Foto

Galerie foto

Ileana Stana Ionescu aniversată la Duminica Filmului Românesc

TVR2 aduce în atenţia cinefililor două dintre producţiile regizorului Geo Saizescu, considerate antologice pentru istoria comediei, care o au în distribuţie pe Ileana Stana Ionescu: de la ora 13:00, „Şantaj” (1980) şi, de la ora 20:00, „Harababura” (1990).

 

Pe 14 septembrie, se împlinesc 86 de ani de la naşterea actriţei de teatru şi film Ileana Stana Ionescu, un talent excepţional, o actriţă plină de vervă şi spontaneitate şi cu un farmec aparte. A debutat ca în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în „Școala femeilor” de Molière. De-a lungul îndelungatei sale cariere, Ileana Stana Ionescu a dăruit iubitorilor filmului românesc sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme remarcabile şi producţii TV şi, cu timbrul său inconfundabil, nenumărate personaje interpretate pentru Teatrul Naţional Radiofonic.

(w882)

Duminica Filmului Românesc aduce în atenţia cinefililor două dintre producţiile regizorului Geo Saizescu, considerate antologice pentru istoria comedie, care o au în distribuţie pe Ileana Stana Ionescu: de la ora 13:00, „Şantaj” (1980) şi, de la ora 20:00, „Harababura” (1990).

La TVR 2, primul film al zilei de duminică, „Şantaj” (1980), este o ecranizare după romanul Rodicăi Ojog Braşoveanu – „Omul de la capătul firului”. Povestea ne poartă pe urmele unei bande de falsificatori de diplome universitare care își selecționează clienții din rândul tinerilor cu talent, pe care-i ajută să se distingă pentru ca, ulterior, prin șantaj, să le smulgă secretele de producție . Spectaculoasa investigaţie poliţistă o are în centru pe maiorul Minerva Tutovan. Din distribuţie fac parte Ileana Stana-Ionescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani şi Octavian Cotescu.

(w882)

Enunțată încă din primele minute, definiția „Weekend-ul e o harababură” lămurește intențiile regizorului filmului difuzat de la ora 20:00. Producţie a anilor 90, „Harababura” este despre nebunia plecării în masă a orășenilor spre iarbă verde, la sfârșit de săptămână. Asistăm la invadarea autostrăzilor și a peisajelor montane, personajele se agită zgomotos în cursa spre „un colțișor liniștit”, debitează lozinci despre ecologie și toleranță, contrazicându-și, bineînțeles, spusele prin fapte.

Distribuţia filmului reuneşte numele unor mari actori: Dem Rădulescu, Ileana Stana lonescu, Ștefan Bănică, Sanda Toma, Rodica Popescu−Bitănescu, Nicu Constantin, Dumitru Rucăreanu, Constantin Diplan etc.

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...