loader
Foto

Galerie foto

Filmul de vineri, la TVR 1: Casanova, cu australianul Heath Ledger | VIDEO

Cel mai faimos seducător al lumii a fost întruchipat de numeroşi actori: Marcello Mastroianni, Richard Chamberlain, Alain Delon sau John Malkovich. Vineri, 2 octombrie, ora 21.10, în premieră la TVR 1, australianul Heath Ledger este celebrul „Casanova”.

 

Regizat de Lasse Hallström în 2005, filmul Casanova, pe care telespectatorii TVR 1 îl vor vedea vineri, 2 octombrie, de la 21.10, este a noua versiune cinematografică a poveştii celebrului seducător al lumii, lansată în anul 2005.

Filmul, care îl are în rol principal pe actorul australian Heath Ledger, iar alături de acesta, o galerie remarcabilă de nume precum Jeremy Irons, Sienna Miller, Oliver Platt, a avut premiera în acelaşi an cu miniseria Casanova, realizată de BBC şi în care Giacomo Casanova a fost jucat de David Tennant şi Peter O'Toole, în diferite etape ale vieţii.

(w500)

Seria filmelor Casanova a început în 1918, cu producţia care purta numele celebrului amorez – Casanova - realizată de Béla Lugosi. Actorul rus Ivan Mozzhukhin l-a întruchipat pe Casanova în filmul francez The Loves of Casanova, din 1927. Apoi, în 1948, italianul Vittorio Gassman are pentru prima dată rolul principal într-un film, jucându-l tot pe Casanova, în Il cavaliere misterioso (The Mysterious Rider). The Last Rose from Casanova, un film ceh, cu Felix de Breux în rolul cunoscutului personaj, ni-l prezintă pe aventurierul italian în timpul şederii sale la Duchcov.

Actorul şi cântăreţul englez Leonard Whiting joacă în 1969 în filmul lui Luigi Comencini, Giacomo Casanova: Childhood and Adolescence, iar în 1976 vine rândul versiunii lui Federico Fellini, sub a cărui baghetă regizorală Donald Sutherland este Casanova.

Următoarele două adaptări, din anii 80-90, ne pun faţă în faţă cu trei dintre cei mai şarmanţi interpreţi ai lui Casanova: în 1985 – Marcello Mastroianni (în La Nuit de Varennes), în 1987 - Richard Chamberlain (în Casanova) şi în 1992 – Alain Delon (în comedia franceză Le Retour de Casanova). După versiunea din 2005, Casanova, cu talentatul actor australian Heath Ledger în rol principal - pe care telespectatorii îl vor putea vedea pe 2 octombrie, ora 21.10, la TVR 1 - s-au mai filmat încă două adaptări: Casanova Variations, în 2014, cu John Malkovich şi filmul italian Zoroastro, Io Casanova, cu Galatea Ranzi, din 2017. De asemenea, povestea faimosului iubăreţ a fost surprinsă şi în două serii de televiziune, realizate de BBC. Prima, cu Frank Finlay, din 1971 şi a doua, din 2005, cu David Tennant, în rolul tânărului Casanova şi cu Peter O'Toole, drept Casanova la bătrâneţe.

(w882)

Vineri, 2 octombrie de la ora 21.10, TVR 1 va difuza în premieră filmul de aventuri Casanova, în regia lui suedezului Lasse Hallstrom, care de altfel a semnat regia pentru mai toate videoclipurile trupei ABBA, dar de al cărui nume se leagă producţii precum My Life As a Dog (1985), The Cider House Rules (1999) sau Chocolat (2000).

(w882)

În ciuda faptului că povestea este plasată în Veneţia, unele dintre scene au fost filmate în Teatro Olimpico din Vicenza, teatru din perioada Renaşterii cunoscut pentru complicatul design al scenei, care favoriza o perspectiva forţată asupra obiectelor sau iluzia optică.

(w500)

Giacomo Casanova a fost un personaj adevărat, dar majoritatea personajelor din filmul pe care îl vom vedea la TVR 1 vineri seară, nu. Giacomo Casanova este cel mai faimos seducător al lumii. Se spune că nicio femeie nu-i poate rezista, iar aventurile sale legendare sunt ilustrate în teatrele de marionete de pe străzile Veneţiei. Totuşi, pentru prima oară în viaţă, Casanova se vede respins de o frumoasă veneţiană, pe nume Francesca.

(w500)

Apelând la o serie de deghizări isteţe şi planuri complicate, Casanova încearcă din răsputeri să se apropie de Francesca, intrând într-un joc periculos, căci capii bisericii catolice abia aşteaptă să-l acuze de erezie.

(w882) film

CASANOVA – SUA, 2005

Regia: Lasse Hallstrom

Cu: Heath Ledger, Jeremy Irons, Sienna Miller, Oliver Platt

 
Împreună facem bine: Românii continuă să doneze

Împreună facem bine: Românii continuă să doneze

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Impresionați de drama celor cărora apa le-a luat totul, românii au răspuns campaniei Împreună facem bine și au continuat să doneze și duminică ...

Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...