loader
Foto

Guzel Iahina, invitată în ediția de început de an la "Vizual"

În prima zi a lui 2022, de la ora 20.30, TVR3 vă aduce un interviu-eveniment cu Guzel Iahina, autoarea străină ale cărei cărți sunt cel mai bine vândute în România, realizat de Marius Constantinescu.

 

Interviul este o exclusivitate pentru televiziunile românești, oferită nouă de Humanitas Fiction.

După ce a cucerit o lume întreagă cu ”Zuleiha deschide ochii”, romanul ei de debut, Guzel Iahina și-a confirmat nu doar renumele internațional, ci și valoarea de fabuloasă povestitoare cu al doilea volum, ”Copiii de pe Volga”.
În 2021, ”Trenul spre Samarkand” este o nouă incursiune în istoria modernă a statelor sovietice, una pe care Iahina o poleiește cu aer de basm și cu o cadență aproape filmică, una care nu te lasă nicio clipă să pierzi conexiunea cu narațiunea.
.
Născută la Kazan în 1976, Guzel Iahina este noul superstar al literaturii de origine rusă, care se așază lângă nume precum Ludmila Ulițkaia sau Evgheni Vodolazkin.
Cărțile ei sunt tururi de forță, experiențe sinestezice care documentează episoade obscure sau notorii ale istoriei, dar care dau seama, mai ales, despre reacțiile oamenilor în situații extreme. Cu un talent literar covârșitor, aproape amețitor, Guzel Iahina generează neo-basme moderne, în care cruzimea și neverosimilul trecutului sunt doar fâșii ale unei țesături mult mai ample, de o forță persuasivă frapantă.
.
 
Concursul „Enescu”: TVR Cultural difuzează, în direct, finala la pian

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească duminică, 22 septembrie, de la ora 18.00, finala Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului ...

Sirma Granzulea, vocea de aur a aromânilor

Sirma Granzulea, vocea de aur a aromânilor

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Cu ocazia aniversării sale, aducem un omagiu uneia dintre cele mai apreciate voci ale cântecului aromân, recunoscută pentru contribuția sa la ...

Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...