loader
Foto

„Vedeta populară” și „Viața satului” urcă TVR 1 în audiențe

Duminică, 5 noiembrie, românii au stat alături de două dintre cele mai îndrăgite programele ale Televiziunii Publice: „Viața statului” și „Vedeta populară”.

 

De la primele ore, „Viața satului” a fost alegerea a sute de mii de telespectatori, care au urmărit în intervalul orar 10.35 - 12.46 un subiect de maxim interes: „Străinii care fac agricultură în România”.

TVR 1 a înregistrat un rating* mediu de 2% și o cotă medie de piaţă** de 8,4% pe targetul național, fiind urmărită de 365.000 de telespectatori în medie pe minut.

În intervalul orar 12:00-12:46, emisiunea ce de curând a împlinit 60 de ani a clasat TVR 1 pe locul al doilea în topul celor mai urmărite televiziuni. Ediția în direct a vorbit despre experiența agricultorilor străini în România și a urcat în audiențe peste filmul „Fete rele 2” (2011), difuzat de PRO TV.

În intervalul orar 12:00-12:46, aproape 400.000 de telespectatori la nivel național au ales TVR 1. Cu un rating* de 2,2% şi o cotă de piaţă** de 8,9%, postul public s-a clasat pe locul al doilea în Top 5 televiziuni, după Antena 1. Cel mai urmărit moment al emisiunii s-a înregistrat la ora 12:10, când TVR 1 a fost alegerea a aproximativ jumătate de milion de români (rating 2,6%, share 11,1% la nivel naţional).

Românii iubesc folclorul, iar talentshow-ul prezentat de Iuliana Tudor şi difuzat de TVR 1 duminică seară, „Vedeta populară”, a fost alegerea multor telespectatori. Talentul concurenților de la Vedeta populară a fost urmărit de peste o jumătate de milion de telespectatori. Cea de-a treia ediție a competiției a pus TVR1 pe locul patru în Top 5 cele mai urmărite televiziuni, în intervalul orar 22:07-22:58.

Peste 500.000 de telespectatori la nivel național au urmărit evoluția celui de-al treilea semifinalist al concursului. Cu un rating* mediu de 2,9% şi o cotă medie de piaţă** de 6,8% la nivel naţional, TVR 1 s-a clasat în top cinci televiziuni, în intervalul orar 22:07-22:58. Minutul de aur s-a înregistrat la ora 21:50, când peste 600.000 de români urmăreau TVR 1 (rating 4,2%, share 8% pe target National 18+).

Juriul format din Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan a ales aseară, la TVR 1, al treilea semifinalist al concursului „Vedeta populară”. Marian Buzilă, în vârstă de 30 de ani, din satul Valea Vinului, Bistriţa Năsaud, s-a calificat în semifinala concursului de talente destinat interpreţilor de folclor amatori. Tânărul a dezvăluit în emisiunea Iulianei Tudor  că ar vrea să scoată un album cu muzică patriotică şi că are un mesaj către toţi românii plecaţi în străinătate: „Veniţi acasă!”. „Mă bucur că „Vedeta populară”, emisiune construită într-un timp record, se bucură de mare succes la televiziunea publică”, a spus Iuliana Tudor.

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMA

Prelucrare: SRTv

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.