loader
Foto

Galerie foto

Finala turneului olimpic de handbal feminin se joacă în semifinale!

Franţa – Suedia şi Norvegia – Rusia – semifinalele turneului olimpic la handbal feminin sunt în direct la TVR 1 şi TVR 2 pe 6 august de la 11.00 şi 15.00.

 

Turneul olimpic de handbal feminin a ajuns în penultimul act. Cea mai aşteptată semifinală este meciul ce opune campioana europeană, Norvegia şi campioana olimpică, Rusia - un clasic al handbalului mondial.

„Nordicele reprezintă singura echipă neînvinsă la Tokyo, dar rusoaicele, cu surorile Vyakhireva în mare formă, pot da lovitura cu o singură condiţie: portăriţele scandinavelor, Katrine Lunde şi Silje Solberg, să prindă o zi proastă în cea de a doua semifinală”, spune Dragoş Cojocaru, jurnalistul TVR care va comenta partida transmisă în direct de TVR 2, pe 6 august, începând cu ora 15.00.

(w882)

Katrine Lunde

„În turneul olimpic de handbal feminin, finala turneului se joacă în semifinale! Cele mai tari naţionale ale ultimilor ani, Norvegia şi Rusia (care evoluează la Tokyo 2020 sub steagul Comitetului Olimpic Rus) se întâlnesc în faza semifinalelor. Rusia este deţinătoarea titlului olimpic, pe care l-a câştigat acum 5 ani, la Rio. Norvegia a luat doar medalia de bronz în 2016, dar este deţinătoarea titlului european câştigat la finalul anului trecut”, completează jurnalistul Cristian Mîndru, cel care ne va ţine companie de-a lungul semifinalei Franţa – Suedia, în direct la TVR 1, de la ora 11.00.

În cealaltă semifinală, „Franţa vine după ce a trimis acasă Olanda, campioana mondială! Un succes zdrobitor, la 10 goluri diferenţă. Adversara sa este Suedia, revelaţia întrecerii, o echipă cu un foarte bun nivel fizic şi cu o defensivă greu de depăşit. Franţa are însă pe bancă un tactician desăvârşit: pe charismaticul Olivier Krumbolz, care, de fiecară dată, are în mână cartea câştigătoare. Vor fi două dueluri încinse, pentru că echipele care vor câştiga îşi asigură deja o medalie”, punctează Dragoş Cojocaru.

Finala turneului olimpic de handbal feminin va fi în transmisiune directă la TVR 1, duminică, 8 august, începând cu ora 09.00.

credit foto: olympics.com

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...