loader
Foto

Galerie foto

Filmul TVR 1: „Anne Frank” - glasul unei generaţii

Două premii Emmy, trei nominalizări la Globul de Aur - sunt doar câteva semne ale recunoaşterii valorii filmului „Anne Flank”. Vineri, 23 noiembrie, de la ora 21.10, vedem partea a doua a acestui film. Prima parte a fost difuzată de TVR 1 pe 16 noiembrie.

 

TVR 1 difuzează vineri, de la ora 21.10, filmul Anne Frank (ANNE FRANK – SUA, 2001), dramă bazată pe „Jurnalul Annei Frank", regizat de Robert Dornhelm, cu: Hannah Gordon-Taylor, Ben Kingsley,  Brenda Blethyn, Lili Taylor.

Născută într-o familie de evrei germani, Anne Frank a trăit aproape toată viaţa în Olanda, unde se refugiaseră părinţii ei de teama nazismului. Între 1942 şi 1944, perioada descrisă în jurnalul Annei, familia Frank şi prietenii lor n-au părăsit "Anexa", ascunzătoarea în care sperau că vor putea supravieţui până la sfârşitul războiului.

(w882)

Dintr-o fetiţă timidă, Anne s-a transformat într-o adolescentă sensibilă, lucidă şi foarte înţeleaptă pentru anii ei. Însă, în august 1944, toţi locuitorii Anexei au fost descoperiţi şi trimişi în lagăre de concentrare. Numai Otto Frank, tatăl Annei, a supravieţuit şi tot el a publicat jurnalul fiicei lui.

Moartă de tifos la 15 ani, cu doar două săptămâni înainte de eliberarea lagărului, copila care ar fi putut ajunge o mare scriitoare, a devenit cea mai cunoscută victimă a Holocaustului şi glasul unei întregi generaţii.

(w500)

Filmul a fost recompensat cu:

*Două premii Emmy 2001 (pentru cea mai bună miniserie şi cea mai bună scenografie)

*Trei nominalizări la Globul de Aur 2001 (pentru cea mai bună miniserie, cea mai bună actriţă - Hannah Taylor-Gordon, şi cel mai bun actor - Ben Kingsley)

*Premiul Sindicatului Actorilor de Film (SAG) pentru cel mai bun actor într-o miniserie - Ben Kingsley

 

La TVR 1, filmul este difuzat în două părţi: partea I – vineri, 16 noiembrie, de la ora 21.10, iar partea a doua – tot vineri, de la aceeaşi oră.

În grila de toamnă, TVR 1 a început difuzarea unor filme şi seriale care aduc în prim plan evenimente şi personaje care au schimbat cursul istoriei sau au influenţat decisiv viitorul omenirii. Seara de vineri a fiecărei săptămâni le este dedicată.

 

 

 
Frontierele neexplorate ale creierului

Frontierele neexplorate ale creierului

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră” despre legătura dintre medicină și muzică, metodele de prevenire a bolii cronice de rinichi și ...

Materialitate şi experiment la Cetate

Materialitate şi experiment la Cetate

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

În comuna Cetate din județul Dolj, pe malul Dunării, funcționează de mai mulți ani un centru internațional al artelor numit  Cetate Arts Danube ...

Simona Amânar Tabără, legendă a gimnasticii românești și mondiale

Multiplu medaliată olimpică, mondială și europeană, Simona Amânar aparține generaţiei de excepţie a gimnasticii româneşti în anii '90, atunci ...