loader
Foto

Galerie foto

Filmul de vineri la TVR 1: „Altamira”, cu Antonio Banderas | VIDEO

Pe 4 septembrie, de la 22.20, la TVR 1, vedem fabuloasa poveste despre descoperirea picturilor paleolitice din peştera Altamira, din Cantabria, Spania, de către un arheolog amator. În rolurile principale: Antonio Banderas şi Rupert Everett.

 

De la regizorul celebrului Chariots of Fire (premiat cu 4 premii ale Academiei Americane de Film) - Hugh Hudson, vine şi filmul pe care telespectatorii îl vor putea urmări vineri seară la TVR 1. Astfel, pe 4 septembrie, de la 22.20, regizorul englez al cărui succes a fost confirmat mai întâi în documentar şi publicitate şi apoi pe marele ecran, ne propune încă o poveste de neratat. Mai ales că rolurile principale revin unor actori foarte cunoscuţi şi îngrădiţi: Antonio Banderas şi Rupert Everett.

(w882)

În 1868, Marcelino Sanz de Sautuola descoperea accidental, cu ajutorul vânătorului Modesto Cubillas, picturile paleolitice din peştera Altamira. Filmul Altamira (FINDING ALTAMIRA - SUA, 2016) relatează povestea din perspectiva lui Sautuola, ca şi confruntările acestuia cu biserica catolică, comunitatea ştiinţifică internaţională şi cu scepticismul oamenilor vizavi de importanţa descoperirii lui.

(w500)

(w882)

Filmul Altamira este dedicat lui Jose Antonio Lasheras, cel care a fost directorul Muzeului Altamira din 1991 până la moartea sa (într-un accident rutier), în 27 februarie 2016.

(w882)

(w882)

Actorului Antonio Banderas i s-a propus să viziteze Peştera Altamira, devenită cunoscută datorită picturilor preistorice de pe pereţii ei, dar actorul a refuzat. Peştera fusese închisă, publicul nemaiavând acces să intre din cauza faptului că prezenţa în număr mare a vizitatorilor deteriora picturile de pe pereţii peşterii. Banderas a considerat că este nedrept ca el să aibă acest drept de vizitare, în schimb şi-a dat tot sprijinul pentru construirea muzelui replică aflat în imediata apropiere a locului care adăposteşte pisturile paleolitice.

Liderul şi solistul Dire Straits, Mark Knopfler, este compozitorul muzicii acestui film, pe care vă invităm să îl urmăriţi la TVR 1 vineri, 4 septembrie, de la ora 22.20.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...