loader
Foto

Galerie foto

„Factorul de probabilitate” sau ce înseamnă o comedie despre statistici

Miercuri, 20 aprilie, Telecinemateca v-a adus la TVR 2 comedia „L'ordinateur des pompes funèbres”, cu Jean-Louis Trintignant şi Mireille Darc. Filmul a început la 20:10, cu o prezentare din partea cineastului Radu F. Alexandru.

 

„Factorul de probabilitate” este o comedie din 1976, regizată de Gérard Pirès, francezul care a făcut şi prima parte a seriei de comedie „Taxi”. Filmul „Factorul de probabilitate” („L'ordinateur des pompes funèbres”) spunea povestea statisticianului Fred Malone, un bărbat care, sătul de reproşurile soţiei sale cicălitoare, ia o decizie radicală: s-o reducă definitiv la tăcere.

Folosindu-şi cunoştinţele de informatician, el aplică scrupulos datele statistice, provocând un concurs de împrejurări care va duce la moartea „accidentală” a nevestei. Experimentul are succes, dar inventivitatea lui Fred nu se va opri aici...

Fred Malone este interpretat de Jean-Louis Trintignant, un reputat actor francez, recompensat cu premiul pentru Cel mai bun Actor la Cannes (1969), Festivalul de la Berlin (1968), César (2013) şi la Academia Europeană de Film.

Secretara lui Fred, cea cu care el începe să flirteze, este interpretată de Mireille Darc, actriţa simbol a anilor 60 (cunoscută pentru „Week end” a lui Jean Luc Godard), ea a jucat în nenumărate filme alături de Alain Delon; Darc este a Chevalier al Légion d'honneur şi Commandeur al Ordre national du Mérite.

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.